IBK Lund vann mot Lockerud/Mariestad

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för IBK Lund

Matchen mellan IBK Lund och Lockerud/Mariestad i Lerbäckshallen slutade 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). Ett skönt trendbrott för IBK Lund. Laget hade före fredagens hemmamatch fem förluster i rad i Superligan dam.

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson tyckte så här om matchen:

– I det stora hela gör vi en bra bortamatch men det saknas ett par procent för att kunna vinna den här matchen. Lund vinner rättvist.

IBK Lund tog ledningen efter tio minuters spel, genom Minna Karlsson på pass av Ella Hammer. Efter 18.38 i andra perioden nätade Minna Karlsson ännu en gång, på pass av Emelie Rosenqvist och gjorde 2-0. IBK Lund ökade ledningen till 3-0 genom Alexandra Ålund efter 4.33 i tredje perioden.

Julie Gidske reducerade förvisso, men närmare än 3-1 kom inte Lockerud/Mariestad. IBK Lund tog därmed en stabil seger.

För IBK Lund gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Lockerud/Mariestad är på tolfte plats.

IBK Lund tar sig an Pixbo Wallenstam i nästa match borta söndag 21 januari 16.00. Lockerud/Mariestad möter samma dag 14.00 Täby hemma.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena