Mölndals IBF förlorade mot IK Zenith

Zenith avgjorde i sista perioden och vann mot Mölndals IBF

Zenith vann borta mot Mölndals IBF i division 1 västra Götaland herr med 3-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Zenith avgjorde i sista perioden.

Segermålet för Zenith stod Andreas Jillgart för 9.57 in i tredje perioden.

Zenith startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.06 slog Victor Wennroth till framspelad av Mathias Krook. Efter 5.02 i andra perioden nätade Olle Halling, framspelad av Olle Sergård och kvitterade för Mölndals IBF.

David Siitonen gjorde dessutom 2-1 efter 9.32 på pass av Oscar Bisseberg.

Zeniths Fredric Clywersköld gjorde 2-2 efter 15.07 på pass av Andreas Jillgart.

9.57 in i tredje perioden slog Andreas Jillgart till framspelad av Fredric Clywersköld och avgjorde matchen för Zenith.

Det här var Mölndals IBF:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Zeniths andra uddamålsseger.

Det här betyder att Mölndals IBF nu ligger på elfte plats i tabellen, och Zenith är på tionde plats.

Nästa motstånd för Mölndals IBF är Kungälv. Lagen möts söndag 21 januari 14.45 i Mimershus. Zenith tar sig an Skoghall hemma lördag 20 januari 14.00.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust