Salem vann mot FBC Nyköping

8-7 mot Nyköping innebär första segern för Salem

Salem har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i division 1 östra Svealand herr, efter 13 spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Nyköping, en match som Salem vann med 8-7 (1-2, 5-2, 2-3).

Nyköping var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

Salem hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.42 genom Mattias Hansson-Berg, och gick upp till 4-2 innan Nyköping kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Salem ryckt åt sig ledningen med 6-4. Salem startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 6-4 till 7-4. Men Nyköping svarade och gjorde 7-6.

Därefter var det dock Salem som avgjorde. Laget gjorde 8-6 med fem minuter kvar att spela genom Måns Hedstål på pass av Adam Piehl. Nyköping hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-7.

Nyköpings Viktor Palm stod för fyra poäng, varav två mål och Rabi Kahlaji gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Adam Piehl gjorde ett mål och totalt fyra poäng för Salem.

Salem har en seger, en oavgjord och tre förluster och 22–40 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nyköping har tre vinster och två förluster och 38–32 i målskillnad. Förlusten var Nyköpings andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Salem ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Nyköping på åttonde plats.

I nästa match, lördag 13 januari, har Salem Farsta borta i Farstahallen 16.00, medan Nyköping spelar hemma mot Ekerö IK 15.00.

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem