IBF Norrköping förlorade mot IBF Västerås

Storseger för IBF Västerås borta mot IBF Norrköping

IBF Västerås hade en riktig målfest när man besegrade IBF Norrköping borta i Ektorpshallen i division 1 Mellersta herr. IBF Västerås vann med hela 15-7 (2-1, 7-3, 6-3).

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson kommenterade matchen:

– Hatten av till Norrköpings målvakt som gör en mängd kvalificerade räddningar och håller nere siffrorna. I övrigt en tillställning i paritet med förväntningarna. Skönt att inte behöva återvända till den hallen.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för IBF Västerås Felix Enberg, som stod för hela sex mål i matchen.

Första perioden var jämn. IBF Norrköping inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Felix Sjögren efter 2.23, men IBF Västerås kvitterade genom Felix Enberg. Och IBF Västerås hann också ta ledningen, genom William Schlugi. Även i andra perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 3-7 och ställningen efter två perioder var 4-9.

IBF Västerås vann också tredje perioden 3-6 och matchen med hela 15-7.

Felix Enberg gjorde sex mål för IBF Västerås och tre assist, William Sjöqvist stod för fem poäng, varav ett mål, Jacob Phalm hade tre assists och William Schlugi gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Tom Nilsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för IBF Norrköping.

I tabellen innebär det här att IBF Västerås nu ligger på fjärde plats. IBF Norrköping är på tolfte och sista plats.

IBF Västerås tar sig an Örebro Innebandy i nästa match hemma lördag 13 januari 19.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla