IK Zenith förlorade mot GS 86

GS 86 för tuffa för Zenith – förlust med 6-10

Zenith förlorade mötet med GS 86 hemma med 6-10 (3-5, 2-2, 1-3) i division 1 västra Götaland herr på lördagen.

I första perioden var det GS 86 som var starkast. Laget vann perioden med 3-5.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 5-7.

9.08 in i tredje perioden slog Oscar Johannesson till på pass av Oscar Nahlbom och ökade ledningen för GS 86.

14.11 in i perioden nätade Zeniths Rasmus Björkner framspelad av Fredric Clywersköld och reducerade för Zenith. Mer än så blev det dock inte för Zenith.

Efter 15.22 slog Jonathan Johansson till på pass av Albin Jonsson och ökade ledningen för GS 86.

Efter 17.10 gjorde Kevin Björklund mål ännu en gång på pass av Fredrik Hult Lamberger och ökade ledningen för GS 86. Björklund fullbordade därmed GS 86:s vändning. 6-10-målet blev matchens sista.

Albin Jonsson och Jonathan Johansson gjorde ett mål och två assist var för GS 86. Zeniths Fredric Clywersköld hade tre assists för Zenith.

För hemmalaget betyder resultatet tolfte och sista plats i tabellen. GS 86 är på tionde plats.

Nästa motstånd för Zenith är Mölndals IBF. Lagen möts fredag 12 januari 19.15 i Aktiviteten.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Storseger för Skoghall hemma mot GS 86