Notification
Foto: Adam Troy

Rekordstor satsning på TV-produktion i Storvretacupen

“Högkvalitativa trekamera-produktioner med kommentatorer och studio”

Storvreta IBK gör en storsatsning tillsammmans med Solidsport på produktioner och innehåll under Storvretacupen, som spelas 27-29 december och 2-6 januari. Bland annat kommer alla finaler på A-planen i IFU Arena ha livesändningar med tre kameror. Utöver det kommer tio planer att sändas med AI-produktioner, där både filmning och grafik görs helt automatiserat.

Det kommer också göras större tv-inslag runt matcherna med utvalda lag och spelare, och dagliga highlights-paket med cirka 100 utvalda mål för varje dag.

– Storvretacupen har alltid varit en pionjär och banbrytare, särskilt i sitt innovativa partnerskap med Solidsport. Redan år 2016 gjorde cupen sina första livesändningar i samarbete med oss. Året därpå satte de ett nytt världsrekord genom att sända över 1900 matcher från cupen – en prestation som ingen annan cup hade uppnått tidigare oavsett sport. Trots att streaming nu utgör en central del för många av världens främsta ungdomscuper inom alla sporter, fortsätter Storvretacupen att vara ledande inom utvecklingen, säger Andreas Westerlind, kommersiell chef på Solidsport och fortsätter:

– Vi är otroligt stolta och glada över att som partner till Storvretacupen ha fått vara med på denna innovativa resa, där cupen digitaliserats och streaming har spelat en central roll. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla cupen tillsammans med dem. Deras ambitiösa och målinriktade arbete övertygar oss om att Storvretacupen kommer fortsätta vara världens största och mest innovativa innebandycup.

Vad är nytt för i år?
– Under årets upplaga kommer den största satsningen någonsin att göras på cupens sändningar. Det innebär världsledande AI-produktioner som täcker alla planer, ända fram till finalerna. Vid finalerna höjs ribban ytterligare genom högkvalitativa trekamera-produktioner med kommentatorer och studio, vilket kommer vara en inspirerande upplevelse för alla lag och deltagande spelare. Det känns också otroligt häftigt med tanke på att det 2016 fanns tvivel på om intresset för streaming av en ungdomscup var tillräckligt stort.

Hur står sig årets upplaga mot tidigare år?
– Storvretacupen har med sitt enorma varumärke såklart alltid ett stort intresse runt sig och det vi hör är det varit högtryck på antalet lag, både från Sverige och internationellt, även i år. Trots att det är sjunde året i rad som vi jobbar med cupen så har vi varje år slagit nytt rekord och alltid blivit positivt överraskade över det stora intresset för deras sändningar. Förra cupen lockade över 40 000 unika tittare utspritt i 18 länder, vilket då var nytt rekord, och i år förbereder vi oss för ett ännu större intresse från tittare världen över. Vi räknar med en ny innebandyfest helt enkelt och som vi tror blir både större och framför allt bättre än någonsin.

Just nu går det att köpa access till alla sändningar i Storvretacupen till rabatterat pris (199 kr, ord.pris 249 kr). Erbjudandet löper ut 20 december. Klicka här!

Du kanske även vill läsa:
Två lag från Afrika kommer till Storvretacupen!
Två lag från Afrika kommer till Storvretacupen!
Gabriel Kohonen hyllar Storvretacupen: "Bäst i Sverige"
Gabriel Kohonen hyllar Storvretacupen: "Bäst i Sverige"