Notification
Foton: Adam Troy

Gabriel Kohonen hyllar Storvretacupen: "Bäst i Sverige"

Stjärnan: "Storvretacupen har betytt jättemycket för mig"

Världens största innebandycup, Storvretacupen, tar sikte på 29:e upplagan som arrangeras vid årsskiftet i tre olika kategorier. Stars-klasserna för seniorer, juniorer och födda 07-08 spelar 27-29 december 2023. Challenge-klasserna för pojkar och flickor födda 09-10 spelar 2-4 januari 2024, följt av NextGen-klasserna pojkar och flickor födda 11-14.

En högaktuell stjärna som har spelat Storvretacupen många gånger är Gabriel Kohonen.

– Storvretacupen har betytt jättemycket för mig. Det var vinterns höjdpunkt när jag var yngre. Även på senare år har det blivit att jag åker dit och tittar på matcher. Det är en så häftig känsla på cupen med allt runtomkring, berättar ”Gabbe” och fortsätter:

– Eftersom jag har spelat i Storvreta sedan jag knappt kunde gå till jag flyttade till Umeå så har Storvretacupen varit en jättestor del av mitt liv och min innebandykarriär. Det är sjukt kul att möta olika lag, att det är många matcher och att bara hänga i hallarna.

Två gånger har Gabriel Kohonen haft äran att vinna guld i Storvretacupen.

– Tyvärr var det med fel lag, Sirius. Jag blev inlånad där båda gångerna som vi vann. Även Sakarias Ulriksson var med då. Men trots att det var fel lag så var det väldigt roligt och stort att vinna Storvretacupen.

En ung Gabriel Kohonen i Storvretacupen. Foto: Adam Troy

Vilket är bästa cupminnet?

– Första guldet var stort. Vi hade inte så höga förväntningar på oss själva och att då vinna ändå var kul. Det andra guldet skulle vi vinna med det lag vi hade, men det första var mer överraskande.

Är Storvretacupen den bästa cupen?

– Jag har nog varit på alla cuper i hela Sverige, tror jag, och även i Prag. Jag skulle påstå att i Sverige är Storvretacupen den bästa cupen, både om jag är partisk och opartisk. Det är så många lag som deltar och det blir en häftig atmosfär i Uppsala som stad.

Anmäl ditt lag till Storvretacupen här

Snabbfakta: Storvretacupen 2023/24

Alla matcher spelas på fullstora planer.

De 100 första lagen som betalar anmälningsavgift får vattenflaskor till hela laget.

Coach-loungen blir ännu bättre så ledarna kan ha det bra.

Huvudarenorna blir IFU Arena och Fyrishov.

Alla luncher och middagar serveras i IFU Arena.

Alla finaler i A-slutspel spelas i IFU A.

Alla matcher sänds på webben.