Notification
Foto: Joseph Mungal Irungu

Två lag från Afrika kommer till Storvretacupen!

Storvretacupen är mycket glada att kunna meddela att två lag från Afrika har anmält sig till cupen.

− Vi kommer till Storvretacupen för att delta i den största innebandyturneringen i världen, visa vårt lag och afrikanska spelare några av de bästa innebandyarenorna i världen och för att få nya vänner inom innebandyn. Vi hoppas också kunna lära oss nya innebandytekniker och stärka banden mellan Östafrika och Europa. Utöver det vill vi säkerställa innebandysynlighet i Östafrika. Det kommer också att stärka vårt lag innebandymässigt, berättar huvudtränaren Juko Isaac. 

Juko Isaac är en professionell innebandytränare, chef för International Floorball Charity Cup, huvudtränare för innebandyklubben African Tigers och innebandyklubben Nita som är baserad i Östafrika. Han är också en ugandisk landslagsspelare och deltog i det afrikanska innebandymästerskapet 2019 som hölls i Kenya. Just nu är hans fokus dock på att ta med sig sina lag från Östafrika till världens största innebandyturnering, Storvretacupen. 

− Våra förväntningar när vi kommer till Storvretacupen är att lära oss nya tekniker inom innebandy, skapa nya vänner samt bygga nya broar i innebandyvärlden. Vi hoppas också på att ha mycket roligt och att lära oss nya färdigheter från andra och att vinna, fortsätter han. 

Lagen som kommer är båda "National Industrial Training Authority Floorball Club" (NITA) från Kenya. De kommer att delta i herrarnas A-junior kategori och damernas seniorkategori. Lagen består av de bästa spelarna i Östafrika som i detta fall innebär Uganda och Kenya. 

− Innebandyns status i Uganda och Kenya är att innebandy är en underhållande sport och utvecklingen har varit fantastisk och snabb. Innebandy spelas i skolor, välgörenhetsorganisationer och på universitet. Vi tävlar i turneringar i Uganda och Kenya, och i Kenya har de en nationell liga som spelas årligen och vi har även barnturneringar. 

Uganda och Kenya är deltagare i den internationella välgörenhetscupen för innebandy. Utöver det deltog Kenya och Uganda i det andra afrikanska mästerskapet 2019 och 2023 deltog Kenya i det tredje afrikanska mästerskapet. 

Storvreta ser fram emot att välkomna båda lagen i december. 

Mer information om Storvretacupen och hur du anmäler ditt lag här.