#ibsilly
Foto: AC Kårhag
#ibsilly

Jumbons drag: Värvar tidigare SSL-spelare

ANNONS

Innebandymagazinet kan avslöja att allsvenska Västerås förstärker truppen på nytt.

Det har hänt en del i Västerås den senaste tiden. Det allsvenska laget tog för knappt en månad in Jani Pyykönen som nu huvudtränare och därefter presenterade man också Lisa Söderlund som ny spelare.

Nu kan Innebandymagazinet avslöja att Västerås, som är jumbo i allsvenskan västra, plockar in ytterligare ett nyförvärv. Precis som med Söderlund så handlar det om en spelare med rutin från SSL: Izabell Roos.

Roos, född 1998, spelade i Västerås som ung och flyttade därefter till Västerås Rönnby där SSL-debuten kom. Det blev totalt 88 matcher i högstaligan för Roos innan hon vände tillbaka till Västerås inför förra säsongen. Roos gjorde 7 poäng på 18 matcher förra säsongen men har inte spelat någonting för Västerås under hösten.

Izabell Roos Foto: AC Kårhag

Nu är 25-åringen alltså tillbaka i Västerås, till tränare Jani Pyykönens glädje.

– Hon kommer bidra med mycket! Jag förväntar mig att Roos kommer in och är sig själv. Hon ska bidra med sin kvalité och framförallt erfarenhet till våran trupp. Vi får likt föregående nyförvärv (Lisa Söderlund) in en spelare med högt i tak och som inte nöjer sig med att vara ”medel”, utan strävar hela tiden för en hög kravbild mot toppen. Sen får vi in en spelare som kan vara flexibel. Men i första hand ska hon stärka upp laget på backposition, säger Pyykönen till Innebandymagazinet.

Pyykönen beskriver sedan Roos som en kravställare som absolut inte är rädd för att bryta lite mönster på plan och våga göra det lilla extra.

– Allt nytt som sker just nu i damlaget bidrar i allra högsta grad till att intresset ökar att få spela i VIB igen vilket är kul. Men sen finns också aspekten att det finns ett hjärta som klappar för VIB. Man vill inte se oss där nere i tabellen och all heder till damerna som kommer tillbaka när läget är som tuffast egentligen. Jag tycker det säger allt om dessa spelare. Comebacka när man är tabelljumbo och rent ut sagt haft en skitsäsong säger en hel del av vilken typ av karaktärspelare vi får in. 


TV: Moa Gustafssons löfte efter reporterns utmaning

Stjärnan ska bada med kläderna på: "Tror det är riggat"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan

Den här artikeln handlar om: