Ledberg förlorade mot IBF Västerås

IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan

IBF Västerås dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Ledberg i division 1 Mellersta herr med hela 12-5 (5-0, 5-3, 2-2). IBF Västerås fick därmed revansch från senaste mötet, som Ledberg vann med 8-7.

– Det var tungt och trögt idag. Vi är inte med från start och efter ett tag går luften ur oss. Försöker ta tag i spelet igen och efter hand blir det lite bättre. Samuel Eklund, Oscar Rosenqvist och Alvin Falebrant utmärker sig positivt, kommenterade Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson tyckte till om matchen:

– 12-5 är övertygande och det var aldrig någon oro i lägret. Två assist från vår keeper Johan sticker ut och även Felix sex pinnar är imponerande.

Felix Enberg var den stora snackisen, som stod för hela fem mål för IBF Västerås.

Det här innebär att IBF Västerås nu har fyra segrar i följd i division 1 Mellersta herr.

I första perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med hela 0-5.

IBF Västerås var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-5 och ställningen efter två perioder var 3-10.

IBF Västerås gjorde två mål i tredje perioden och gick från 3-10 till 3-12, målen av Oscar Helmrich och Jacob Phalm, och punkterade matchen.

Lukas Persson och Oscar Rosenqvist reducerade förvisso, men närmare än 5-12 kom inte Ledberg. IBF Västerås tog därmed en säker seger.

Felix Enberg gjorde fem mål för IBF Västerås och ett assist.

Med fyra omgångar kvar är Ledberg på tionde plats i tabellen, medan IBF Västerås är på fjärde plats.

Ledberg tar sig an Skövde i nästa match borta lördag 17 februari 16.00. IBF Västerås möter Finspång borta söndag 18 februari 16.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare