Foto: Thomas Berglund
Allsvenskan västra

Avslöjar: Supervärvning till allsvensk jumbo

ANNONS

Västerås IBS har gjort klart med en före detta rutinerad SSL-spelare som ska hjälpa laget hålla sig kvar i Allsvenskan.

Efter sex raka säsonger i SSL med Västerås Rönnby valde Lisa Söderlund att trappa ner en division till Allsvenskan och Västerås IBS istället. Där stod hon för 17 mål på lika många matcher och var en av nyckelspelarna till att Västerås gick till SSL-kval. 

Men inför den här säsongen så valde Söderlund att ta ytterligare steg tillbaka och spela i Dam3an med Skiljebo SK. Efter Västerås svaga inledning i allsvenskan, som gör att klubbens framtid i serien är hotad, så har Söderlund bestämt sig för att göra comeback. 

– Det betyder otroligt mycket för oss. Jag och Lisa har haft en riktigt bra dialog nu i några veckor. Där vi har varit raka och tydliga från start. Vi kände båda två ganska snabbt att allt klaffade, säger lagets nya tränare Jani Pyykönen till Innebandymagaziniet.

Vad kommer Söderlund att bidra med?

– Lisa kommer komma in med den rutin som vi behöver, samt komma in med sin spetskompetens. Hon kommer göra vårt lag bättre och hon är här för att bidra på och vid sidan av planen. 

Västerås ligger just nu sist i västra serien med fem poäng upp till att få kvala sig kvar och sju poäng kvar till fast mark. Pyykönen har bara varit tränare i laget ett par veckor, efter att hans företrädare fick sparken, och han ser att värvningen av Söderlund är precis vad laget behöver för att börja klättra i tabellen. 

– Att hon kommer tillbaka i detta läge vi är i säger mycket om henne som person. Jag är mycket tillfreds i att få ro detta i hamn. Lisa står för precis den riktning som jag vill att vi jobbar för och strävar efter. Konkurrensen i truppen blir tuffare och det är precis vad vi behöver i det utsatta läge vi befinner oss i. Tävlingen måste upp på alla fronter. Träning som match! Och vi har pratat om inom laget att alla behöver höja sin lägstanivå och tävla med varandra mer än någonsin. Vi är på god väg där. Och det gläder mig. 

Värvningen kommer extra lägligt för just nu är det VM-uppehåll i allsvenskan och nästa match för Västerås är inte förrän den 17 december, sedan är det juluppehåll innan serien startar upp igen 14 januari. 

– Vi kommer jobba en vecka i taget och det är mycket jag vill hinna jobba med Lisa innan jag anser henne som spelklar. Men vi ska drilla henne stenhårt och se till att kroppen är redo och att hon kommer in i allt nytt som sker just nu. Så vi har en dialog där vi gemensamt väntar tills båda känner att det är ”rätt” läge. Men det vi satt är absolut senast 14 januari då återstarten mot Lillån är. Sen kommer Lisa även spela sista matchen med Skiljebo den 10 december innan vi skriver över henne helt. 


TV: Hur många fler VM kommer systrarna Kauppi spela?

Veera och Oona Kauppi om framtiden: "En ganska bra morot"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: