Foto: Bejto Demiri och mats Gustavsson
Allsvenskan västra/södra

SSL-spelare lånades ut och dominerade i allsvenskan

ANNONS

Craftstaden Oskarshamn fick bra förstärkning från SSL-laget Kalmarsund i helgen.

"Vi i FBC Kalmarsund och Craftstaden ser fram mot samarbetet då vi tror att vi tillsammans kan utveckla spelarna i båda klubbarna. Tack vare att vi ligger så nära varandra geografiskt är det en fantastisk möjlighet, inte bara på matcher, utan även i veckorna , låta spelarna kunna träna och utvecklas på "rätt" nivå. Våra spelare får chansen att träna, och kanske även spela, på absolut högsta nivån i SSL med FBC Kalmarsund och några av spelarna i FBC som är i början av sin karriär, kan få möjlighet att blomma ut hos Craftstaden i allsvenskan. På sikt hoppas vi att det här samarbetet stärker innebandyn på damsidan i hela regionen"

Citatet ovan kommer från ett pressmeddelande för drygt fem månader sedan där Kalmarsunds Patrik Klockare Bäck beskrev det nya samarbetet mellan Kalmarsund och Craftstaden.  

Craftstadens duktiga back Linnéa Eos har fått chansen i SSL vid två tillfällen tidigare under säsongen och i helgen var det Kalmarsunds tur att låna ut en spelare till allsvenskan och Craftstaden. Amanda Lind missade Kalmarsunds sista match innan VM-uppehållet vilket öppnade upp för henne att lånas ut till Craftstaden i helgen. 

Där blev det pangsuccé direkt och Lind stod för ett hattrick och två assist, vilket blev matchens största poängskörd. En poäng bättre än just Linnéa Eos, som fått spela med Kalmarsund. Snacka om ett lyckat samarbete för klubbarna så här långt. 

– Det var kul! På ett sätt är det ett annat tempo, för det kan vara lite mer fram och tillbaka, men när vi väl kom in i det och Fristad inte orkade fick vi till vårt spel, sa Lind till Barometern efter matchen. 

22-åringen stod för 17 poäng under sin rookiesäsong i SSL men hon har haft det lite tyngre den här säsongen. Efter tio matcher har det bara blivit ett assist än så länge. Så inhoppet i allsvenskan kom lägligt för Lind som kommer fortsätta med Kalmarsund efter VM-uppehållet igen.

– Väldigt kul! Det behövs för det mentala. När man väl hamnar i en svacka måste man ta sig upp ur den. Sedan har det varit mycket skador och sådant. Förra året var jag mycket högerforward, nu har jag med och hjälpt runt i laget. Då får man göra det bästa för laget.

Med Amanda Lind i laget så tog Craftstaden säsongens största seger när man besegrade Fristad med hela 11-3. Se alla målen från matchen i klippet nedan. 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: