AIK vann mot Nacka Wallenstam
Montage
Matchrapport

Seger för AIK – steg åt rätt håll mot Nacka Wallenstam

ANNONS

Det har varit en tung period för AIK i Allsvenskan norra/östra dam med fyra förluster i rad. Men hemma mot Nacka Wallenstam bröts den tuffa sviten. Det blev 6-5 (2-0, 2-2, 2-3) i matchen i Solnahallen.

– Lite för många dåliga beslut och individuella misstag har kostat oss i förlustmatcherna. Vi har pratat igenom det och hur vi vill ta oss vidare från ett misstag. I dag kom tjejerna ut och gjorde ett fantastiskt jobb med stort självförtroende. Nacka tryckte tillbaka oss stundtals under matchen men vi kontrade starkt och fick utdelning. Några av målen är också frukten av väldigt fint anfallsspel. Ödmjukt får jag säga att vi hade lite tur några gånger men i stort en gedigen försvarsinsats av oss mot ett väldigt bra och snabbt spelande Nacka, tyckte AIK:s tränare Bruno Lundberg, efter matchen.

I början av matchen var AIK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Ebba Karlsson och Madeleine Öhrn. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-2.

I tredje perioden var det i stället Nacka Wallenstam som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 men AIK kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

AIK:s Ebba Karlsson stod för ett mål och två assists.

AIK har en seger och fyra förluster och 24–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nacka Wallenstam har tre vinster och två förluster och 38–17 i målskillnad. Det här var AIK:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nacka Wallenstams andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Nacka Wallenstam nu ligger på tredje plats. AIK är på femte plats.

I nästa match möter AIK Täby FC borta på fredag 15 december 19.00. Nacka Wallenstam möter Storvreta lördag 2 december 16.00 hemma.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda

Den här artikeln handlar om: