IBF Västerås vann mot Skövde IBF
Montage
Matchrapport

Knapp seger för IBF Västerås på hemmaplan mot Skövde

ANNONS

IBF Västerås vann en målmässigt jämn match hemma mot Skövde i division 1 Mellersta herr på lördagen. 9-8 (3-2, 3-2, 3-4) slutade matchen.

– Onödigt spännande. Ett lag på banan under stora delar av matchen men det var några inblandade som inte gillade matchbilden och styrde den åt ett annat håll vilket skapade lite nerv. Skön trea, kommenterade IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson.

IBF Västerås var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

I tredje perioden var det i stället Skövde som hade kommandot. Laget vann perioden med 3-4 men IBF Västerås kunde hålla undan och vinna matchen med 9-8.

Simon Hultman gjorde tre mål för Skövde och två assist och Jacob Isaksson stod för fyra poäng, varav ett mål.

IBF Västerås har tre segrar och två förluster och 38–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skövde har en vinst och fyra förluster och 35–32 i målskillnad. Det här var IBF Västerås tredje uddamålsseger den här säsongen.

IBF Västerås ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Skövde är på nionde plats.

I nästa omgång har IBF Västerås Åby hemma i Mälarenergi Arena, lördag 2 december 13.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång

Den här artikeln handlar om: