Foto: Christoffer Sturesson och Expressen
SSL

Bottenlagens dag i SSL – tyngre för Nykvarn

ANNONS

Tre lag knappade in på Nykvarn i botten efter sina segrar under söndagen.

Nykvarn hade inför söndagens SSL-matcher ett försprång ner till övertyga bottenkonkurrenter. Man hade spelat ihop åtta poäng vilket var mer än Karlstad (fyra poäng), Hagunda (fyra) och Helsingborg (tre), lagen som låg nedanför i tabellenen.

Under söndagen så skulle dock samtliga lag knappa in. Nykvarn förlorade hemmamatchen mot dåvarande jumbon Helsingborg, detta med 3-4. Matchhjälte för skåningarna blev storspelande målvakten Mattias Qvarfordt samt ungtuppar som Zacharias Melin och Amadeus Carlström, som båda gjorde sitt första SSL-mål i karriären. Melin skulle dessutom hinna med att bli tvåmålskytt i matchen.

– Försvarsspelet satt. Det var en helhjärtad insats från 15 gubbar plus någon till som kanske hoppade in i något byte. Det var en riktig bortaseger och en skön krigarseger, sa Helsingborgs lagkapten Fred Petersson i Expressens TV-sändning.

Han fortsatte:

– Det var lite slutspelskänsla för vår del. Vårat lilla minislutspel börjar nu, det känns som vi växlade upp en nivå och det tror jag var skillnaden idag, att vi ville det lite mer.

Se highlights från matchen:

***

Någon timma innan slutsignalen ljöd i Nykvarn så kunde vi konstatera att Karlstad ställt till med en skräll. Värmlänningarna besegrade Mullsjö på bortaplan med 7-6, vilket var lagets första vinst sedan premiären. 

Pelle Tarenius gjorde fem mål för sitt Mullsjö men det räckte inte, istället fick Anton Vestlund spela en stor roll mot sitt förra lag då han svarade för 2+2 för sitt Karlstad.

– Bra försvarsspel matchen igenom är grunden till vinsten, blir något passiva i slutet på matchen vilket gör att Mullsjö kommer närmare, men vi vinner rättvist. Skönt att äntligen vinna igen, det var ett tag sedan sist, sa Karlstads klubbchef Michael Bergqvist till Innebandymagazinet efter matchen.

Se highlights från matchen:


***

Hagunda blev sedan det tredje bottenlaget att vinna under söndagen. Man mötte Team Thorengruppen på bortaplan och gick upp i en tidig 3-0-ledning. Hagunda skulle dock tappa sin ledning och därefter svängde matchen fram och tillbaka målmässigt. 

Hemmalaget tog matchen till förlängning efter att ha utjämnat till 8-8 i slutminuterna, och därefter dröjde det 41 sekunder innan Alexander Spinord skjuta hem två poäng för Hagunda som vinner matchen med 9-8 efter sudden.

Det här var Hagundas tredje seger för säsongen där alla kommit efter just förlängning. 

Se highlights från matchen:


 

Matchrapporter: Straffar avgjorde när Nykvarns IF vann mot Karlstad Underläge mot Linköping – då vände FCH och vann Växjö vann mot Thorengruppen – Samuel Folkesson Algman blev matchvinnare Målfest när Storvreta krossade Hagunda i IFU Arena Uddamålsseger för Mullsjö mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: