Ledberg vann mot Skövde IBF

Ledberg vann efter förlängning mot Skövde

Matchen i division 1 Mellersta herr mellan hemmalaget Ledberg och gästande Skövde var oavgjord vid full tid, 7-7. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 8-7 (3-3, 2-3, 2-1, 1-0). Matchhjälte blev Ludvig Johansson, som gjorde det avgörande målet 13 sekunder in i förlängningen.

Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman kommenterade matchen:

– Skönt med ytterligare en seger i förlängning. Starkt av oss att flera gånger i matchen komma igen från underläge och till slut dra längsta strået. Det visar att vi har jobbat upp en bra lagmoral där alla spelare jobbar hårt för laget. Extra plus till debutanten Alvin Falebrant som respektlöst går in och tar för sig. Även Kaspar Appelholm höjde sig idag och förtjänar att nämnas. Kul match där motståndarna från Skövde hjälper till att dra upp ett högt tempo.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Skövde som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-6.

Ledberg var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

Ledbergs Lukas Persson stod för ett mål och tre assists.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Ledberg med 25–43 och Skövde med 40–34 i målskillnad. Det här var Ledbergs andra uddamålsseger den här säsongen.

Ledberg ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Skövde är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Ledberg är Åby. Lagen möts lördag 18 november 14.00 i Åby Arena.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare