Timrå IBC vann mot IBK Härnösand

Timrå starkast – avgjorde i förlängningen mot Härnösand

Matchen mellan Timrå och Härnösand i division 1 Norra herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Timrå avgöra till 6-5 (1-3, 3-1, 1-1, 1-0). Albin Hallberg-Edlund blev matchhjälte för Timrå med sitt mål i förlängningen.

– Tycker vi är direkt dåliga i första perioden, inte alls där och deltar som vi vill! Efter lite lugn och ro i pausen så tar vi tag i matchen i mellanperioden. Tredje startar med ett tidigt baklängesmål, sedan tar vi över mer och mer så en vinst i sudden får vi ändå vara nöjda med, kommenterade Timrås tränare Kristoffer Asp.

Härnösands tränare Mikael Eriksson tyckte till om matchen:

– En match där IBK är tillbaka och spelar som ett lag och sluter upp jättefint kring matchplanen. Nu blir det förlust på övertid vilket naturligtvis känns jobbigt. Men jobbar IBK på såhär så kommer poängen fortsätta ramla in. Ny chans redan på lördag då IBK tar sig an Gimonäs i hemmaborgen.

Härnösand hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.44 genom Lean Sundkvist Garnelis, och gick upp till 0-2 innan Timrå svarade.

I periodpausen hade Härnösand ledningen med 1-3. Timrå förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

8.40 in i tredje perioden nätade Timrås Ludvig Bosk framspelad av Matheus Jansson och kvitterade för Timrå. I förlängningen tog det 2.42 innan Timrå också avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Albin Hallberg-Edlund, på pass av Ludvig Bosk.

Timrå har tre segrar och två förluster och 25–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Härnösand har en vinst och fyra förluster och 24–26 i målskillnad. Förlusten var Härnösands andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Timrå ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Härnösand på elfte plats.

I nästa omgång har Timrå IBF Dalen borta i Thoren Arena, söndag 5 november 13.00. Härnösand spelar hemma mot Gimonäs Umeå lördag 4 november 13.00.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv