Herrettan

TV: Han gör två mål och två målgester på tre sekunder

ANNONS

IBF Västerås William Schlugi var bara en sekund ifrån att slå ett 14 år gammalt rekord. Fast han firade som en rekordman.

Den 1 november 2009 gjorde David Bergman två mål för sitt Älvsjö mot Lesjöfors på två sekunder. I helgen slog IBF Västerås William Schlugi till med två mål på tre sekunder. 20-åringen trodde att han kunde ha slagit rekordet men blev varse när han kom hem att så var inte fallet. 

–  Jag var tvungen att kolla upp det eftersom jag kanske hade slagit något rekord, då jag aldrig gjort två mål på så kort tid. Så de var lite surt när jag såg att det var på två sekunder, men ändå en merit då det händer allt för sällan att man lyckas med två på så kort tid, säger Schlugi till Innebandymagazinet.

Trots det uteblivna rekordet så firade Schlugi sina mål i alla fall som han hade satt någon form av rekord. Det fram går inte av historieboken om Bergman bara gjorde två mål eller om han också bjöd på show efteråt? Annars ligger nog Schlugi bra till för rekordet för två mål och två målgester på tre sekunder. 

– Brukar alltid fira mål mycket och har alltid gjort, vilket jag tycker alla borde göra. Den första målgesten är den jag brukar göra och har blivit lite av mitt ”signum”. Den andra är bara något jag sett fotbollsspelare göra innan som betyder typ ”Let me cook”, jag var het för stunden och tog den lite på uppstuds, haha.

Schlugis två mål betydde 5-4 och 6-4 mot Ledberg och han gjorde dem drygt halvvägs in i matchen. Men trots det lyckades jumbon Ledberg vända matchen och tvinga fram en sudden och även ta bonuspoängen. 

– Vi var väl favoriter inför matchen och det kändes som att när matchen drog igång att vi hade ställt ut skorna. När vi ledde med 6-4 kändes det mer som att vi låg under än att trumma på och bibehålla ledningen. I 90% av fallen så är klyschan ”motivation slår klass” sann och så var fallet denna match. 

I helgen väntar ett nytt bottenlag i form av Finspång, som har lika många poäng som Ledberg. Då är planen att Schlugi-show ska fortsätta. 

– Haha, ja flera målgester finns alltid på lager. Det är sen gammalt! 

Kolla in de båda målen och målgesterna i klippet ovan. 

 

 

 
  

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan

Den här artikeln handlar om: