Lindås Rasta vann mot Pixbo Wallenstam IBF
Montage
Matchrapport

Lindås Rasta upp i topp efter seger mot Pixbo

ANNONS

Lindås Rasta är nu serieledare i division 1 västra Götaland herr efter seger, 8-5 (3-1, 4-1, 1-3), hemma mot Pixbo. Lindås Rasta leder serien tre poäng före Skoghall. Pixbo ligger på nionde plats i tabellen.

– Vi gör en solid insats. Många trötta ben och en del skador efter vår tuffa match i svenska cupen i tisdags. Vi gör det trots detta bra och vinner på ett bra sätt. Det blir lite hela havet stormar på slutet när de pressar och vi borde gjort lite fler mål där. Vi vinner trots det ganska bekvämt och tre poäng in på kontot, tyckte Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson, efter matchen.

Pixbos tränare Johan Good:

– Lindås är starka i första och andra perioden, de flyttar boll fint och är klart bättre än oss. Vi är inte dåliga men möter i två perioder ett lag som skapar ett 60-40 övertag på oss i allt. Inför tredje kliver vi upp i en 1-2-2 växel och pressar högt med hela laget. Det passar oss bättre än Lindås och förändrar matchbilden till vår fördel. Tyvärr gör vi inte tillräckligt med mål för att komma ikapp men vi pressar på bra. Matchens lirare i Pixbo med en brutal tredjeperiod är Albin Flöjner!!

Det här innebär att Lindås Rasta nu har sex segrar i följd i division 1 västra Götaland herr.

Lindås Rasta tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.48 genom Lucas Dahlström, och gick upp till 2-0 innan Pixbo svarade.

Innan perioden var över hade Lindås Rasta ryckt åt sig ledningen med 3-1. Även i andra perioden var det Lindås Rasta som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 7-2.

Pixbo hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 men Lindås Rasta kunde hålla undan och vinna matchen med 8-5.

Lindås Rastas Jesper Andréasson stod för ett mål och två assists. Wictor Lundstedt gjorde ett mål och spelade fram till två mål för Pixbo.

Lindås Rasta har en stark form med fem segrar och 45–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 26–35 i målskillnad.

I nästa match möter Lindås Rasta Backadalen borta på söndag 29 oktober 13.00. Pixbo möter Zenith lördag 28 oktober 14.00 borta.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Äntligen seger för Varla mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: