IBF Backadalen förlorade mot IBK Alingsås

Alingsås vann efter förlängning mot Backadalen

Matchen mellan Backadalen och Alingsås i division 1 västra Götaland herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 7-6 (1-4, 4-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Teo Lundahl, som gjorde det avgörande målet 14 sekunder in i förlängningen.

– Svår bortamatch på parkettgolv. Mycket tillfälligheter som avgör till vår fördel i förlängningen, kommenterade Alingsås sportchef Niklas Bengtsson.

Backadalen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Backadalen inledde andra perioden med att göra 5-1 genom Anton Sjölund Jurado, innan Alingsås svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Wilhelm Strandell för framspelad av Teo Lundahl efter 19.16.

I slutminuterna var det dock Backadalen som tog greppet. Ville Lindberg gjorde 6-5 efter 20.59, på pass av Samuel Hallin. I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 6-6 efter tre perioders spel.

Wilhelm Strandell gjorde två mål för Alingsås och spelade fram till tre mål och Teo Lundahl stod för fyra poäng, varav ett mål. Ville Lindberg gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till ett mål för Backadalen och Samuel Hallin hade tre assists.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Backadalen har bara en poäng efter fyra spelade matcher, och Alingsås tog sina första tre poäng i och med segern.

Alingsås tar sig an GS 86 i nästa match hemma söndag 22 oktober 16.00.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Backadalen en lätt match för Floda som vann klart