Foton: Per Wiklund & Adam Troy
SSL (Herr)

Faluns sportchef om Enströms avsked: "Betytt extremt mycket"

ANNONS

Bekräftar intresse för att värva konkurrentens supertalang: "Hade nog varit nyttigt för honom att byta miljö"

Idag blev det officiellt att Rasmus Enström lämnar Falun efter säsongen för schweiziska Alligator Malans. Faluns sportchef Rickard Hedlund ger sin syn på beskedet.

– Jag har varit med sedan Rasmus satte sin första fot i Falun, då var jag tränare i laget, så jag har varit med på hela resan. Det är lite tudelat. Roligt för Rasmus men tråkigt för Falun, såklart. Han är en spelare som har betytt extremt mycket för vår framgångsresa och han kommer lämna ett tomrum efter sig, men sånt är livet, säger Rickard Hedlund till Innebandymagazinet.

Kan man säga att det var startskottet för Faluns framgångssaga när han kom från Västerås 2009?

– Absolut, definitivt. Han har varit med på hela resan och varit tongivande. En stor poängspelare och lagkapten, och på senare tid en väldigt bra back. En helt fantastisk saga från början till slut.

Hade ni haft råd att behålla honom?

– Det vet jag inte. Vi hade nog hittat våra vägar, men han ville ju det här nu och tyckte väl att det var läge för det.

Jag gissar att ni gärna hade haft kvar honom ur ett sportsligt perspektiv men ekonomiskt är det kanske inte bara en nackdel?

– Jo, men så är det väl. Det var inte det vi diskuterade, vi diskuterade mer vad som var bra ör Rasmus här och nu. Han är så viktig för oss och vi hade nog kunnat hitta våra vägar framåt men nu ville han det här och då supportar jag det. Schweiz är ju Schweiz.

Alexander Galante Carlström har ett år till på kontraktet, hade ni kunnat överväga att släppa honom för ett bra bud från Schweiz?

– Nej, alltså det är bara spekulativt. Vi har inte fått något bud från Schweiz och jag har inte pratat med Carlström om det eller någonting. Han har kontrakt med Falun och det är förutsättningarna som gäller nu.

Med tanke på den svåra ekonomiska situationen, tror du det kan bli svårare att värva spelare framöver?

– Ja, det är klart att det kan bli det. Men vi har varit bortskämda med att ha bra lag och kommer fortfarande att ha ett bra lag. Vi har en gynnande kontraktssituation i Falun. Folk kommer falla bort under resans gång, det är naturligt i vår värld, och det är klart att vi måste rätta mun efter matsäck. Men jag ligger inte sömnlös över om Falun kommer få ett bra lag. Vi kommer vara med i racet däruppe, det är jag ganska övertygad om. Vi ska bara lösa situationen som vi har satt oss i. Det finns bättre tider.

Lokaltidningen Falu-Kuriren gick tidigare ut med uppgifter om att ni försöker värva Pixbotalangen Daniel Kalentun, stämmer det?

– Daniel Kalentun har precis som många andra varit här och provtränat innan, redan i årskurs 9 när han skulle välja innebandygymnasium. Vi håller kontakt mer eller mindre med många spelare och han är spännande. Det hade nog varit nyttigt för honom att byta miljö någon gång i livet för att ta sista klivet, som oftast behövs. Han har ju en storebror i vårt lag också (Emil) som är jäkligt bra. Så absolut, han är en spännande spelare.

Hur ser du på möjligheten att Enström återvänder till Falun efter något år i Schweiz?

– Ja, jag säger inte hejdå, utan på återseende. Vi år se vad det innebär men det är klart att han kör ett år i Schweiz. Nu är det ju så att folk blir äldre också. Rasmus är inte en lovande junior längre som när han kom till oss. Men han är fortfarande en av världens bästa spelare och kommer gå till historien som en av de absolut största i vår idrott.

VIDEO: Magnus Fredriksson om måndagens jättenyhet

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa:
Rasmus Enström talar ut: Därför lämnar han Falun
Plus Rasmus Enström talar ut: Därför lämnar han Falun
Följer Galante med Enström till Schweiz?
Plus Följer Galante med Enström till Schweiz?
"Enström är fortfarande en av världens absolut bästa"
"Enström är fortfarande en av världens absolut bästa"
EXTRA: Stjärnan lämnar Falun efter säsongen
EXTRA: Stjärnan lämnar Falun efter säsongen
Den här artikeln handlar om: