EXTRA
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

EXTRA: Rasmus Enström lämnar Falun efter säsongen

ANNONS

Rasmus Enström presenterad av ny klubb till 2024/25.

På måndagsmorgonen har schweiziska klubben Alligator Malans gått ut med en jättenyhet. Till nästkommande säsong värvar man svenska landslagsstjärnan Rasmus Enström från Falun. 

Enström har spelat i Falun sedan säsongen 2009/10 och har sedan dess gjort 507 matcher i SSL och slutspel, med 895 poäng som facit. 

På meritlistan finns bland annat sju SM-guld och fyra VM-guld. År 2013 och 2015 blev han också utsedd till världens bästa innebandyspelare.

– Klubben vill tillbaka till toppen och spela om titeln. Det kommer att bli en ära att ta på sig Alligator-dressen och tillhöra den här klubben. Jag ser fram emot att ansluta mig till mina nya lagkamrater och hjälpa laget att nå nya framgångar. Men först och främst är det naturligtvis fullt fokus på IBF Falun och på målet att vinna titeln i Friends Arena i april, säger Enström till klubbens hemsida.

Peter Lüthi, sportchef i Alligator Malans.

– Enströms framgångar med Falun och det svenska landslaget talar för sig själva. Han visade tidigt upp sina färdigheter som forward och senare även som försvarare. Från samtalen med honom var det tydligt att han är motiverad för både det svenska landslaget och Alligator Malans att fira framtida framgångar.

Alligator Malans har blivit schweiziska mästare vid fem tillfällen, senast 2013. Förra säsongen slutade man på en åttondeplats i grundserien och slogs sedan ut i kvartsfinalen. I nuläget saknar laget svenska spelare i sin trupp.

VIDEO: Magnus Fredriksson om måndagens jättenyhet

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa:
"Enström är fortfarande en av världens absolut bästa"
"Enström är fortfarande en av världens absolut bästa"
Följer Galante med Enström till Schweiz?
Plus Följer Galante med Enström till Schweiz?
Rasmus Enström talar ut: Därför lämnar han Falun
Plus Rasmus Enström talar ut: Därför lämnar han Falun
Faluns sportchef om Enströms avsked: "Betytt extremt mycket"
Faluns sportchef om Enströms avsked: "Betytt extremt mycket"
LISTA: Spelare med utgående kontrakt i Falun
LISTA: Spelare med utgående kontrakt i Falun
"Mardröm för Falun" - Fredriksson om måndagens jättenyhet Den här artikeln handlar om: