IBF Västerås vann mot IBF Norrköping

Målfest när IBF Västerås krossade IBF Norrköping i Mälarenergi Arena

IBF Västerås hade inga problem med IBF Norrköping i division 1 Mellersta herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-2 (3-0, 3-1, 5-1).

– Två lag som kliver in i matchen med olika tempo och olika ambitioner i spelet. Vi gör det vi ska, inte så mycket mer. Tre poäng skulle in och tre poäng togs, kommenterade IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson.

Det var första segern för IBF Västerås, efter 5-6 mot Berg i premiären.

IBF Västerås spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Gabriel Engström och ett mål av Kazper Vanninen. IBF Västerås var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-1.

IBF Västerås tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.14 genom William Schlugi, och gick upp till 9-1 innan IBF Norrköping svarade.

Till slut blev det 11-2 till IBF Västerås.

Noterbart är att William Sjöqvist gjorde två mål för IBF Västerås och spelade dessutom fram till två mål.

Nästa motstånd för IBF Västerås är Örebro Innebandy. Lagen möts lördag 7 oktober 13.00 i Idrottshuset.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla