SSL-KICKOFF 2023/24
Svenska Superligans vd Fredrik Johansson.
Foto: Per Wiklund
Superligan

SSL:s vd ber om ursäkt: "Resultatet är inte acceptabelt"

ANNONS

"Det är rookie mistakes" - kraftfull kritik mot SSL-kickoffen.

Måndagens SSL-kickoff i Stockholm har fått mycket kritik för sitt upplägg. Reaktionerna har varit många och om mycket. Bland annat om lokalen, sändningen, lagpresentationerna och inslag som exempelvis förbundets genomgång med tränarna om tränarutbildning, som kanske inte var av största allmänintresse.

Svenska Superligans vd Fredrik Johansson, som tillsammans med SSL:s digitala kommunikatör Kayvan Zarea-Ganji har arbetet med projektet, tar till sig av kritiken. 

– Vi har gått in i detta med bästa ambitioner och vilja, men resultatet är inte acceptabelt. Vi lägger oss helt platta för kritiken och köper det till 100 procent. Det lever inte upp till de nivåer som SSL ska leverera och vi tar verkligen till oss all denna kritik, och vill göra saker mycket bättre framöver, säger Fredrik Johansson till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Oavsett jobb som är gjort och vad ambitionerna har varit så är det där vi är. Man får väga in det faktum att vi som jobbar med SSL centralt just nu, vilket verkligen inte är någon ursäkt, men det är första gången vi är med och gör en sådan här sak och vi gjorde vissa missbedömningar i arbetet med detta. Vi borde ha gjort det mycket bättre.

Vad känner ni att ni hade kunnat göra bättre?

– Valet av lokal, och att klä den i SSL-anda, var för dåligt. Webbsändningen blev ett för stressat projekt, vilket bidrog till att produktionen inte var bra nog. På toppen av detta gynnade inte tekniken oss denna dag. Och vi hade en agenda som kunde ha varit betydligt bättre, jag tror vi kände under dagens gång igår att det fanns saker som inte hörde hemma under en upptaktsträff. Det är rookie mistakes av oss som jobbat med det. Vi har gått all in i resurser kring detta men det är av mindre betydelse, det är resultatet som spelar roll, och det är för dåligt.

Förbundet har styrt tidigare upptaktsträffar, har ni inte haft något samarbete med dem eller lyssnat in hur de har gjort?

– Med facit i hand så hade vi kunnat ta med mer erfarenheter från förbundet i detta projekt. Individer från förbundet var en del av dagen, men vi skulle mer aktivt tagit till oss deras erfarenheter. Ansvaret för genomförandet ligger på SSL, men vi kunde ha tagit till oss av historien på ett bättre sätt.

– Generellt tror jag inte att det handlar om arbetsinsats och ambitionsnivå, utan om erfarenhet och kunskap. Med facit i hand så kunde vi ha gjort många saker bättre. 

Fredrik Johansson har efter kickoffen även bett om ursäkt till klubbarna via mail.

Foto: Per Wiklund
Webbsändningens vinkel.

Du kanske även vill läsa: Kritikstorm mot SSL-kickoffen: "Många steg bakåt"
Falun har gjort hemläxan efter finalförlusten
Plus Falun har gjort hemläxan efter finalförlusten
TV: Hon kan bli årets rookie i SSL - "En riktig-riktig talang" TV: "Stefansson är varken bä eller bu, att han lämnar spelar ingen roll" TV: "Lockerud kan klara sig, men KAIS får det svårt"
SSL-tränarna överens: Galante vinner skytteligan för 10:e året i rad
SSL-tränarna överens: Galante vinner skytteligan för 10:e året i rad
"Kvalitetsmässigt är det stor skillnad"
"Kvalitetsmässigt är det stor skillnad"
"Det hoppas vi ska bli vår styrka i år"
"Det hoppas vi ska bli vår styrka i år"
Den här artikeln handlar om: