SSL-KICKOFF
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

"Kvalitetsmässigt är det stor skillnad"

ANNONS

SSL-tränarna samlades i Stockholm på måndagens kickoff, här är ett axplock av citaten från scenen.

Magnus ”Binge” Jäderlund, AIK: ”Finalen går i Solna och då ska vi slå världsrekord publikmässigt, jag hoppas det blir massa AIK:are där. Vi har sex nyförvärv, fem av dem är rightare, som det snackas en del om. AIK kommer spela som Madani, som Stefansson, som Hernegran och som Larson. De kommer att komma in och påverka vårt spel ganska mycket.

Viktor Gustavsson, Kalmarsund: ”Det är väldigt mycket nytt hos oss både på och utanför planen. Det är många nya i truppen och utanför sätts en ny organisation med ny klubbledning. Det är en process som inte kommer att vara klar på ett tag.”

Emil Lindström, Helsingborg: ”Stor spelaromsättning, många ledande och duktiga spelare är inte kvar längre. Vi har fyllt på med framför allt unga och hungriga spelare från lägre divisioner. Det är superspännande. Kvalitetsmässigt är det stor skillnad men det är en positiv förändring i ambition och arbetsinsats.”

Martin Dahlberg, Hagunda: ”Vi kommer att försöka spela ett högre och aggressivare försvarsspel. Vinna bollen högre upp i banan. Vi har tappat sex-sju spelare och tagit in sex-sju spelare."

På frågan om Hagunda har gått plus eller minus på förändringarna svarade Dahlberg att man gått plus.

Thomas Holmgren, Falun: ”Vi har ändrat en del grejer på försäsongen i vårt fysupplägg. Jag ska inte säga att vi har tränat bättre än någonsin, men annorlunda. Vi jobbar på ett högre försvarsspel och vi ska jobba med mer man-man-övningar på träningarna för utveckla spelarna individuellt.”

Emil Stille, Jönköping: ”Vi vill ändra allas åsikter om JIK. Vi vet om att vi är lite grå, många har sagt att vi inte kommer åka ur men inte heller går till slutspel. Vi vill verkligen till slutspel och har en samsyn. Känslan är att alla förstår att det krävs mycket och att vi är villiga att göra det också.”

Peter Nordström, Karlstad: ”Namn är inte det viktigaste, det är viktigare vad man presterar därute. Sen om man är 18 år, 20 år eller 30 år, och om man har vunnit VM-guld för två år sedan, är inte det viktigaste. Vi ska tävla i varje match och bygger allt på personbästa.”

Mika Kohonen, Storvreta: ”Vi hoppas att Albin Sjögren kommer hem efter ett år i Schweiz. Men jag är väldigt nöjd och stolt över de 20 killarna vi har i vårt omklädningsrum och vi jobbar tillsammans mot nya pokaler.”


På slutet fick även tränarna chansen att tippa vilka som vinner guld och vilka två lag som åker ur. De flesta svarade Hagunda och Helsingborg angående nedflyttning, om man gav något svar alls på den frågan. Som guldvinnare var det Falun, Storvreta eller sitt egna lag som de flesta svarade. Men en stack ut från mängden, Nykvarns tränare Nicklas Hedstål.

– Kalmarsund tar guldet, de har ju värvat enormt mycket i år. Pressen på Kalmar, säger Hedstål.

Reprisen av sändningen från SSL-kickoffen hittas här.


TV: Damlandslagets första förlust någonsin mot Tjeckien

Se straffläggningen mellan Sverige och Tjeckien från Euro Floorball Tour.


Du kanske även vill läsa:
"Det hoppas vi ska bli vår styrka i år"
"Det hoppas vi ska bli vår styrka i år"
Den här artikeln handlar om: