Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

"Det hoppas vi ska bli vår styrka i år"

ANNONS

SSL-tränarna samlades i Stockholm på måndagens kickoff, här är ett axplock av citaten från scenen.

Pontus Kozan, Lund: ”Vi måste utveckla vårt anfallsspel och har lagt stort fokus på det. Vi måste också börja vinna rätt matcher. Vi spelar jämnt mot topplagen men behöver ta fler poäng mot bottenlagen. Vi har gjort korrigeringar i försvarsspelet som kommer öppna upp för fler spelvändningar, som de flesta målen görs på.”

Patric Johansson, Malmö: ”Vi har kanske haft den bästa försäsongen hittills, under åren som jag har varit med i alla fall. Viljan, ambitionen och intensiteten på träningarna har varit väldigt bra.”

Lars-Olov Olsson, KAIS Mora: ”När vi åkte ut för två år sedan så tog vi mycket poäng och borde ha hållit oss kvar på det. Men vi förlorade fel matcher, för oss handlar det nu framför allt om att se till att vinna rätt matcher.”

Mikael ”Koppen” Lindqvist, Pixbo: ”Vi har breddat lite mer, mer folk och större konkurrens om platserna, det är det nya i år. Det hoppas vi ska bli vår styrka.”

Andreas Harnesk, Rönnby: ”Vi vill bli bättre en mot en, att vinna bollen snabbare både offensivt och i egen zon.”

Daniel Jernberg, Thorengruppen: ”Det har försvunnit lite spelare på backsidan och My Kippilä är skadad fortfarande, vi räknar inte med henne förrän efter VM. Där hoppas vi att någon ska fylla de skorna. De som vi har tappat, Cornelia Fjellstedt och Myra Aggestål, och även Kippilä som är borta, är tre väldigt spelskickliga backar. Då behöver vi ha in några som kan gå in i den rollen och få upp bollen till våra duktiga forwards.”

Emil Svärd, Åkersberga: ”Vi har jobbat extremt hårt på försäsongen, vi började redan i början på maj. Det är många nya och unga spelare som vi försökt slussa in, och vi har behållit kärnan från förra året som tar ett jättestort ansvar i att slussa in dem också.”

Reprisen av sändningen från SSL-kickoffen hittas här.


TV: Damlandslagets första förlust någonsin mot Tjeckien

Se straffläggningen mellan Sverige och Tjeckien från Euro Floorball Tour.


Du kanske även vill läsa:
"Kvalitetsmässigt är det stor skillnad"
"Kvalitetsmässigt är det stor skillnad"
Den här artikeln handlar om: