Foto: Per Wiklund
Allsvenskan (Dam)

"Storvreta har ett starkare och bredare lag än Nacka"

ANNONS

Experten om favoriterna i Allsvenskan Östra: "AIK är för tunna"

Läs även: Betyg på alla 185 spelare i Allsvenskan Östra

Andreas Berglind, som utsågs till årets tränare i SSL förra säsongen, kommer att ha en expertroll på Innebandymagazinet 2023/24 med återkommande analyser om högsta och näst högsta divisionen på damsidan. ”Ante” gick ut hårt med att säga att det är ”helkört” för hans tidigare lag Åkersberga att klara sig kvar igen, varpå han berömde Täby och menar att de kan gå till final.

Snart tror Berglind att det bara finns ett 08-lag kvar i högsta serien, och att det kommer stå sig.

– Om Åkersberga åker ur, vilket jag tror, så kommer det bara finnas en Stockholmsgigant i SSL som blir dominant i Stockholm. Täby kommer sluka upp allt. Jag tror inte att vi kommer få upp ett till Stockholmslag igen, säger Andreas Berglind och fortsätter:

– AIK är för tunna, de har haft otur med skador och spelare som de skulle ha fått till sig som de inte fått. Men framför allt otur med skador. Visst, Bruno (Lundberg, nya tränaren) gillar att spela på två femmor och det kan de få ihop, men att orka med det i det långa loppet och sedan kval? Jag vet inte om de orkar det. AIK kommer vara med däruppe men jag tror att Storvreta kommer ta det.

Andreas Berglind. Foto: Idrottsfoto

Nacka ses också som en toppfavorit, men du tror alltså inte att de kommer gå upp i SSL igen?

– De kommer vara ett topplag. Jag trodde inte att de skulle åka ur SSL, jag brukar säga att ”Nacka klarar sig alltid”, men den vinnarmentalitet de har och allting. Men i slutändan tror jag att det kommer vara Storvreta och Dalen som gör upp om det i östra och norra. Storvreta har ett starkare och bredare lag än Nacka har.

Många tror att det blir ett sämre bottenskikt i SSL kommande säsong. Nacka hade kanske inte åkt ur nu om de var kvar med samma trupp?

– Nej, nej, nej. De hade klarat sig kvar med laget de har nu, till och med. Hade de varit kvar så tror jag att de hade slagit Åkersberga, Karlstad och Warberg. Det är många ”Jönköping” i SSL i år. Jönköping vann två matcher på en hel säsong och nu är det fler sådana lag.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"


Matchrapporter: Klar seger för Dalen hemma mot AIK Storseger för Hässelby hemma mot Nacka Älvsjö AIK utklassade Storvreta på hemmaplan Nyköping vann en uddamålsseger borta mot Nacka AIK och IBF Falun Utveckling delade på poängen

Du kanske även vill läsa:
Betyg på alla 185 spelare i Allsvenskan Östra
Plus Betyg på alla 185 spelare i Allsvenskan Östra
Den här artikeln handlar om: