Foton: Per Wiklund
SSL (Dam)

Åkersberga åker ur SSL, enligt tidigare tränaren: "Det är helkört"

ANNONS

Utspelet: "Hade inte hållit sig kvar i Allsvenskan med det här laget"

De senaste dagarna har det varit mycket fokus på de förväntade bottenlagen i damernas och herrarnas SSL. Hagunda och Helsingborg döms ut på herrsidan och Karlstad väntas få det tufft i dam-SSL efter sina många tunga spelartapp.

Men det lag som kan få det ännu tyngre än Karlstad är Åkersberga. Deras tidigare tränare Andreas Berglind, som utsågs till Årets tränare i SSL förra säsongen när han bidrog till att ”Ackers” höll sig kvar, tror att de inte har en chans den här säsongen.

– Det är helkört. Jag tror att det är sex spelare kvar från 22-mannatruppen förra året. Hade ”Ackers” spelat med det här laget i Allsvenskan Östra så hade de inte hållit sig kvar där, säger Berglind till Innebandymagazinet.

“Vem ska göra målen?”

Åkersbergas största problem blir målproduktionen, menar han.

– ”Ackers” är duktiga på att kriga och har en jäkligt bra målvakt. Men vem ska göra målen? De har tappat över 90 procent i poäng. Det är inga poängspelare man har värvat in, många försvarare.

Affischnamnet bland värvningarna är landslagsmeriterade Louise Wickström. Men Andreas Berglind tror inte att hennes fysiska status håller för att spela så mycket.

– Det är en PR-värvning. Det var det första de skrev ut för att locka till sig andra spelare. En super-PR-värvning. Hon var nere och körde med oss två-tre gånger på våra träningar förra säsongen och hade jätteproblem, hon kunde inte vara med mer än typ en kvart.

Wickström svarar på utspelet här.

Det är fler lag som väntas få tufft i damernas SSL. Utöver Karlstad är det också många som nämner nykomlingarna KAIS Mora och Lockerud Mariestad, men även Warberg.

– Det skulle kunna göra att Åkersberga har en chans men jag tror ändå inte att det går. Lockerud är alldeles för starka för ”Ackers”, även Warberg kommer vara för starka. Karlstad kan vara en räddningsplanka, jag tyckte inte att de var så bra förra året heller och nu har de tappat många rutinerade spelare. Men jag tror ändå att det är kört för Åkersberga.


TV: Fem (!) assists av Billy Nilsson i träningsmatchen

Stjärnan plockade fram passningsklubban i matchen mot Alunda som Gävle vann med 9-4.


Matchrapporter: Seger för Åkersberga IBF – steg åt rätt håll mot Warberg Kalmarsund tog klar seger mot Åkersberga IBF Tre poäng för IBK Lund hemma mot Åkersberga IBF Ellen Rasmussen het när Malmö FBC besegrade Åkersberga IBF 5-3 mot Åkersberga IBF innebär första segern för Karlstad

Du kanske även vill läsa:
Kallas för "PR-värvning" - svarar: "Känner mig stark"
Kallas för "PR-värvning" - svarar: "Känner mig stark"
Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL Den här artikeln handlar om: