ANALYS: TÄBY
Foto: Per Wiklund/montage
SSL (Dam)

"Med rätt coaching går Täby till final"

ANNONS

Experten analyserar hajpade Täby: "Då blir de livsfarliga"

Han utsågs till årets tränare i SSL förra säsongen. 2023/24 kommer Andreas Berglind ha en expertroll på Innebandymagazinet med återkommande analyser om högsta och näst högsta divisionen på damsidan. ”Ante” gick ut hårt med att säga att det är ”helkört” för hans tidigare lag Åkersberga att klara sig kvar igen.

Andreas Berglind. Foto: Idrottsfoto

Ett lag som Berglind däremot tror mycket på kommande SSL-säsong är Täby.

– De kommer att vara topp 4, och med rätt coaching tror jag de går till final. Det gäller att coacha rätt mot topplagen, då behöver de ha Lisa Carlsson som back och spela på två femmor med en avlastningsfemma. Jag tror inte att de har råd att ha Lisa Carlsson vart tredje byte mot Pixbo och de lagen. Hon måste spela vartannat byte, säger ”Ante” och fortsätter:

– Klara Molin har varit en personlig favorit för mig i många år, en maskin och general. Plus att de redan har en general i Lisa Carlsson, och fler ledare i laget. Nu har de fört många matcher men tidigare hade Täby ett fantastiskt kontringsspel, när de slog ut Thorengruppen det året man vann guld så var det med ett bra kontringsspel. Får man ihop det så blir Täby livsfarliga. Kanske inte i det långa loppet i serien, där kommer de vara trea-fyra, men i ett slutspel.

Var det coachingen som Täby föll på mot Falun i senaste slutspelet?

– Ja, jag tycker det. Även om det är rutinerade herrar som har varit med länge som coachar. De var lite felbalanserade i femmor mot femmor. Där tycker jag att de fick stryk av Falun i matchningen. Jag hade Täby som favoriter, jag tycker de har ett bättre lag än Falun. De kommer ha tre riktigt bra femmor nu och kan spela på tre för att slå lag sex och nedåt. Men mot de bättre lagen behöver man spela mer på två femmor för att vinna matcherna.

Moa Dynefalk valde att lämna, ett bakslag för Täby?

– Ja, det var det. Jag har följt henne i många år, hon är ju född samma år som Hanna Nordstrand och de har spelat med varann som juniorer. Moa kommer bli en fantastisk spelare. Men jag tror det var rätt av henne att gå till Endre, Endre är för mig Sveriges proffsigaste förening runtom. Men för Täby är det ett jättetapp, framför allt på bredden.

Berglind avslutar med att lyfta fram att även framtiden ser ljus ut för Täby med deras duktiga 06:or som vann SM-guld.

– Det är en bit kvar innan de tar en plats i SSL-truppen men de hade gått in i flera andra SSL-lag, i Åkersberga hade de faktiskt varit givna.

Matchrapporter: Tungt för IBF Falun – Täby bröt fina vinstsviten Täby vann med 6-5 hemma mot Endre Formstarka Thorengruppen vann mot Täby Tungt för Täby – Kalmarsund bröt fina vinstsviten Täby tog ännu en seger – 8-3 mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa: TV: Rönnby vann kraftmätningen med klara siffror Den här artikeln handlar om: