#ib24silly
Foto: Warberg IC
#IB24SILLY

18-åriga tvillingarna klara för spel i Superligan

ANNONS

Har spelat i Warberg hela karriären – får nu chansen i SSL-laget.

Tvillingarna Natalie och Minna, båda födda 2005, har tillhört Warberg under hela sina karriärer. Säsongen som gick spenderade de främst i JAS samt i hallänningarnas allsvenska lag, och nu står det klart att duon flyttas upp till Warberg IC som spelar i SSL.

– Minna och Natalie är väldigt lika spelartyper. Snabba forwards, bra med bollen och har ett härligt driv, säger Warbergs manager Andreas Burman till klubbens hemsida.

– Här får vi två spelare som är lyhörda, fokuserade på sin utveckling och som har en väldigt stor potential. Det ska bli väldigt intressant att få följa deras resa kommande säsong, säger manager Andreas Burman.

18-åringarna fanns båda med i Hallands SDF-SM-lag säsongen som gick och Natalie Olsson tog dessutom en plats i U19-landslagets läger på Bosön i början av 2023. Tvillingarna har också varit med och tränat med SSL-truppen under hela försäsongen.

– Det känns bra. Det ska bli spännande att få prova på SSL för första gången med ett högre tempo och många skickliga spelare. Det känns bra att börja denna resan i Warberg som är ens moderklubb, säger Minna Olsson till klubbens hemsida.

Warberg slutade tolva i SSL säsongen som gick. Nedan kan du läsa om lagets klara övergångar och spelartapp inför kommande säsong.

Klara in

Isa Grängsjö, back/forward (Sirius) 

Filippa Löfborg, forward (Fröjered)

Tova Pettersson, back/forward (Fröjered)

Minna Olsson, forward (egna leden)

Nathalie Olsson, forward (egna leden)

Klara ut

Amanda Karlsson, back (Karlstad)

Amanda Ahola, back (Täby)

Jennifer Lundgren, forward (Fristad)

Andrea Envall, forward (slutar)

Sandra Hawerman, forward (Thorengruppen, lämnar efter årskiftet)


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: