#IB24SILLY
Foton: Per Wiklund
SSL (Herr)

Bekräftat: Två nyckelspelare lämnar Hagunda

ANNONS

Nya tunga besked för SSL-laget - som också går miste om "hemliga värvningen".

Den tidigare kaptenen och backklippan Markus Åkerfeldt har saknats i Hagundas officiella uppställning i IBIS. Nu bekräftar sportchefen Tobias Andersson att Åkerfeldt inte längre ingår i truppen.

– Statusen där är att han inte kommer spela, som det ser ut i dagsläget. Det är omständigheter runtom som det beror på, säger Andersson till Innebandymagazinet.

Detsamma gäller Mattias Jansson. Centern står inte med i uppställningen och han har valt att hoppa av.

– Han också har funderat under sommaren och känner likadant.

Det är livspusslet som inte går ihop?

– Lite så, och det kan vara lite motivation också.

Tidigare idag kunde Innebandymagazinet avslöja att Hagunda IF stod som ny klubb för Johan Gunnarsson, som senaste säsongen spelade i Älvsjö. Men inte heller där har Uppsalaklubben fått ett positivt besked.

– Vi hade hoppats på honom. Han kom ner och körde med oss en kort stund men kände att det inte kommer fungera med hans jobb. Så han har valt att kliva åt sidan igen. Det var synd.

Har ni någon annan värvning på gång?

– Vi har en spelare till som vi ska presentera ganska snart, annars kikar vi på vad som finns. Vi skulle väl må bra av någon spelare till men annars är vi ganska klara skulle jag säga. 

Kan du säga något om spelaren som snart presenteras?

– Jag kan säga att det är en forward.

Hur ser du på säsongen som väntar?

– Vi kommer att få jobba hårt som lag. Men de nya killarna har kommit in väldigt bra. Vi har en återkomst i Alexander Spinord, till exempel, som har sett väldigt bra ut och kommer tillföra mycket på backplats. Alexander Janols kommer in med rutin från Storvreta, det tror jag blir nyttigt för oss.

Ni tippas åka ur, hur ser du själv på era chanser att klara er kvar?

– Vi kommer ju kriga, alla de här killarna som är med kör hårt och vi jobbar hårt som ett lag. Tränarna har en plan. Sedan ser vi hur långt det räcker. Vi tror på det, men det är det inte så många andra som gör, som vanligt. Vi brukar säga att ingen tror på oss, sedan kör vi och ser hur långt det räcker. Vi tror på det, går hårt och försöker utveckla oss själva och verksamheten hela tiden.


TV: Fem (!) assists av Billy Nilsson i träningsmatchen

Stjärnan plockade fram passningsklubban i matchen mot Alunda som Gävle vann med 9-4.



ANNONS

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Du kanske även vill läsa:
Sågningen: "Hagunda kommer totalt sist"
Sågningen: "Hagunda kommer totalt sist"
Utdömda Helsingborg hoppas på slutspel
Plus Utdömda Helsingborg hoppas på slutspel
Den här artikeln handlar om: