"Lejon äter först", är mottot hos Fresno Force.
Foto: Joel Olofsson
Troy Cup

Rysaren: Svensken avgjorde semifinalen med sju sekunder kvar

ANNONS

Edvin Nilsson stor matchvinnare för Fresno Force som är klara för final i Troy Cup.

Efter ett par veckors ligaspel i North American Floorball League gick lagen in i nästa fas inatt när slutspelet, som går under namnet Troy Cup, inleddes med semifinaler. Mellan Fresno Force och Minnesota Growlers blev det en riktig rysare där matchen såg ut att gå till förlängning, när Edvin Nilsson (till vardags i Sirius) gjorde avgörande 5-4-målet med endast sju sekunder kvar av ordinarie speltid.

Det innebär att Fresno Force möter regerande mästarna och guldfavoriterna Florida Vikings i final, efter att Vikings slog Aviators Floorball of Ohio med 10-4 i sin semifinal. Det är ingen tvekan om att det är de två bästa lagen som möts i finalen. Man slutade etta och tvåa i tabellen, och Fresno har varit det lag som pressat Vikings hårdast. Senaste mötet lagen emellan vann man, och det första gick till straffar där Vikings drog längsta strået.

Finalen spelas natten till måndag, matchstart 00.50 svensk tid och sänds på Youtube.

Se Edvin Nilssons avgörande mål och segerintervju i klippet nedan.

Videoklipp från youtube.com/@NAFloorball

Du kanske även vill läsa: Florida Vikings till final i Troy Cup - trots mardrömsstart TV: Kaptenen avstängd i en match - se situationen Den här artikeln handlar om: