Videoklipp från youtube.com/@NAFloorball
Artikelfoto: Joel Olofsson
Troy Cup

Florida Vikings till final i Troy Cup - trots mardrömsstart

ANNONS

Chockstarten: Favoriten låg under med 0-3 tidigt i semifinalen, men vände till 10-4.

Efter ett par veckors ligaspel i North American Floorball League gick lagen in i nästa fas inatt när slutspelet, som går under namnet Troy Cup, inleddes med semifinaler. Mellan Fresno Force och Minnesota Growlers blev det en riktig rysare där matchen såg ut att gå till förlängning, när Edvin Nilsson (till vardags i Sirius) gjorde avgörande 5-4-målet med endast sju sekunder kvar av ordinarie speltid.

I den andra semifinalen vann regerande mästarna och guldfavorerna Florida Vikings mot Aviators Floorball of Ohio med 10-4, men det satt långt inne efter underläge med 0-3 i första perioden. Se segerintervju med målvakten Petr Chlad i klippet ovan.

Det är ingen tvekan om att det är de två bästa lagen som möts i finalen. Man slutade etta och tvåa i tabellen, och Fresno har varit det lag som pressat Vikings hårdast. Senaste mötet lagen emellan vann man, och det första gick till straffar där Vikings drog längsta strået.

Finalen spelas natten till måndag, matchstart 00.50 svensk tid och sänds på Youtube.

Du kanske även vill läsa:
Rysaren: Svensken avgjorde semifinalen med sju sekunder kvar
Rysaren: Svensken avgjorde semifinalen med sju sekunder kvar
Den här artikeln handlar om: