Swedish Floorball Open

"Skönt häng, musik och bollar bakom deras målvakt"

ANNONS

Bergs IK P10 ser fram emot Swedish Floorball Open som startar imorgon: "En häftig inramning"

Bergs IK P10 kommer från Ljungsbro utanför Linköping. Laget kommer i juli att åka ner till Västervik för att spela Swedish Floorball Open. Utan speciellt mycket träningar och träffar under sommaren är det en turnering som passar perfekt, menar tränaren Kristian Sjöström. 

– Vi har inte så mycket aktiviteter på sommaren och drar igång i augusti men det är kul att få chansen att träffas på en rolig grej, säger Kristian Sjöström till Innebandymagazinet.

Turneringen spelas tre mot tre och dessutom spelas den utomhus i Västervik. Med mycket som händer även runt omkring blir det tid för mer än bara innebandy och laget ser fram emot sommarens turnering.

– Det är en lattjo-turnering med högt tempo, det är bara 12 minuter och målvakten kastar ut bollen. Det är på kajen med musik och festligt så jag tycker att det är en häftig inramning. Jag hoppas att det blir sol.

“Tre mot tre är en bra träningsform”

Just tre mot tre-spel är något som inte är alltför ovanligt för Bergs IK. Under träningar brukar det bli en del spel med det formatet för att kunna höja tempot och få alla att vara delaktiga i spelet. 

– Vi tränar mycket tre mot tre, inte för turneringens skull utan vi tycker det är en bra träningsform. Det är lite högre tempo, alla måste vara med och fatta beslut på banan. Så tre mot tre är en vanlig form för oss att träna. Kör man fem mot fem så kan det vara en vänsterback som inte rör bollen men kör man tre mot tre så måste alla på banan vara aktiva och fatta beslut så det är därför vi kör det mycket.

Kristian Sjöström känner sig nöjd över säsongen som har gått. Under säsongen har laget varit iväg och spelat fyra andra cuper där det slutade med vinst i Föreningspizzan Cup och Linköping Floorball Games. 

– Det har gått ganska bra, faktiskt. Det är första gången vi körde röd nivå här i Östergötland. Då blir det fem mot fem och det är seriespel så man visste inte riktigt hur vi skulle anmäla oss, men vi anmälde oss med sådana lag som vi har mött innan och det slutade bra. Vi vann ena serien och vi kom två i andra serien som vi anmält oss till så det var bra.

“Bollar bakom deras målvakt gör inte något heller”

Nu hoppas de på roliga och jämna matcher i turneringen i Swedish Floorball Open.

– Sen tar vi inte så seriöst på det utan vi gör det mer som en happening och möjlighet att träffas inom laget. Så det är mest att det ska vara lite sol, skönt häng, musik och bollar bakom deras målvakt gör inte något heller. Så tävlar gör vi men det är mest en lag-grej för att få träffas lite. 

Gruppindelning i yngsta klasserna
P13
Wibk P10
TopofMinds
ENSALMAS
Bobby Bruttor
Bergs IK P10
Gertrudsvik restaurang och café - Vit

P12
VIK team 11
The Pinks
Hjulsbro IK P11/12
STARZ IBK
Team Propud

P11
Grupp 1
Team OBM-Gruppen - Röd
Strongest Monkeys
Bilteknik
Brokinds IF:10/12
Tyringe Sport Camp
Grupp 2
Öland Islanders
Team STIL - Blå
Team Elon P12
Ölands Snipers - Vit
Bobbys Drängar

Knattar
Huddinge IBS
Överum Wild kids
WIBK P15 - lag 1:1
WIBK P15 - lag 2

Bevakningen sponsras av Swedish Floorball Open. Innebandymagazinet är på plats i Västervik och bevakar turneringen.


TV: "Varit sjukt jobbigt" - nyförvärvets tröjproblem i AIK

Sam Madani, poängkungen från Allsvenskan, berättar om dilemmat i nya laget: "Sitter minst 10 kassar till om…"


Du kanske även vill läsa:
Landslagsstjärnor möts i 3 mot 3-spel utomhus
Landslagsstjärnor möts i 3 mot 3-spel utomhus
Grupp 4 - den hetaste i turneringens historia
Grupp 4 - den hetaste i turneringens historia
Den här artikeln handlar om: