Foton: SFO & Per Wiklund
Swedish Floorball Open

Grupp 4 - den hetaste i turneringens historia

ANNONS

Stjärnorna, profilerna och kändisarna som spelar i herrklassen av Swedish Floorball Open i veckan.

Den här veckan är det dags. 5-8 juli spelas Swedish Floorball Open i sommarstaden Västervik. Seniorerna spelar fredag-lördag och herrklassen har lockat många kända ansikten. Nedan presenteras grupp för grupp.

Grupp 1

Gaam x Guldkant
Big Travel
BK Bolltäck - Röd
Drömgäng
Team JACT herr
Attityd

Het match: Big Travel mot Team JACT, fredag 11.00 på planen Clean Drink.

Spelar man i ett topplag i Allsvenskan så bör man ha goda chanser i den här turneringen. Team JACT kommer till spel med flera lagkamrater från Visby IBK. Däribland Rasmus Ekström som i flera år ansetts vara en av Allsvenskans absolut bästa målvakter, men också Gustav Johansson, Anders Skoog och Eddie Nissen Sandberg för att nämna några välkända namn. De bör få ett favoritskap i denna grupp. Ett annat spännande lag att följa är Big Travel med unga och lovande spelare från Småland, en av dem är Elliot Kronstrand som är riktigt skicklig med klubba och boll.

Grupp 2

Team Guldkringlan Bageri
Labanfamily
Spartak Skälby/Viksjö
Kaxseda
Pink Bistro

Het match: Labanfamily mot Spartak Skälby/Viksjö, lördag 08.45 på planen Exel.

SSL-spelare tar plats i två av lagen i grupp 2. Spartak Skälby/Viksjö har bland annat med sig profiler från AIK i målvakten Jonathan Hjelm och tekniska forwarden Liam Åström. Labanfamily består också av SSL-spelare i Melvin Alm Mendoza (Hagunda), Kim Varga (Linköping) och Simon Larano (Helsingborg). Just Spartak Skälby/Viksjö och Labanfamily möts alltså på lördag morgon vilket är den sista gruppspelsmatchen och det är inte otänkbart att gruppsegern avgörs där.

Grupp 3

Team Västervik Resort
Västerviks Bastards
SFO Veterans
Team Klonk
Matchen är inställd

Het match: Team Västervik Resort mot Matchen är inställd, fredag 14.00 på planen Tjustbygdens Sparbank.

Toppstriden i grupp 3 skulle mycket väl kunna stå mellan Team Västervik Resort och laget med det spektakulära namnet ”Matchen är inställd”. Hos de senare finns en riktig toppspelare från SSL, Växjös rightfattade forward Samuel Folkesson Algman, som börjar knacka på dörren till landslaget. Team Västervik Resort har några meriterade namn där Patrik Malmström smäller extra högt, mannen som gjorde två mål i VM-finalen 2012. Med sig har han bland andra Viktor Palm som spelade i Allsvenskan med Nykvarn senaste säsongen och som har ett ruggigt vasst målsinne.

Grupp 4

MILF IBF:SFO 23
Team Gatorade
View
Frasses kungar
Team Brödernas
Team Yurko:TY

Het match: Team Brödernas mot Team Yurko, fredag 09.15 på planen Clean Drink.

Grupp 4 är profilstarkast av alla, förmodligen den hetaste gruppen i turneringens historia. Här bör man ha koll på samtliga sex lag. Team Yurko har inga mindre än landslagsspelarna och Falun-stjärnorna Emil Nilsen och Linus Holmgren i sin officiella laguppställning. Team Brödernas består av bland andra hockeykändisarna Dick Axelsson och Christian “Fimpen” Eklund samt före detta alpina skidåkaren Jens Byggmark. Frasses kungar leds av Mattias Fransson, mer känd som “Frasse King” i sociala medier, nära förknippad med musik- och humorgruppen De vet du. MILF IBF och Team Gatorade kommer med rutinerade herrar från Stockholmsområdet och som har spelat på hög nivå i många år, där Team Gatorade ser extra vassa ut på pappret med skickliga spelare som Rickard Jarnling, Hakim Wafa, Patrik Häggkvist och Max Gureng. Sist men inte minst finns en uppstickare i View, ett lag med mestadels 05:or och 06:or från närområdet i östra Småland där Emil Hellgren - som nyligen tagit steget upp i SSL med Kalmarsund - lär få en viktig roll.

Grupp 5

Team JS
Pepsi MAX
Thailand
SWE Hockey
Stockholms Innebandycenter

Het match: Pepsi MAX mot Thailand, lördag 10.00 på planen Exel.

Flera spelare från Thailands landslag har gått ihop och bildat ett lag i Swedish Floorball Open. Tanken var att de skulle ha ytterligare några starka namn, som Robin Karlsson, men han tvingades tyvärr utgå. Alexander Rinefalk, Chusak Narkprasert

och Yotsaphong Chaipring väntas dock delta och bjuda på show. Snabbhet och uthållighet brukar känneteckna dessa herrar. Pepsi MAX är också ett lag att spana in extra med rutinerade spelare från Vallentuna och som spelat på höga nivåer länge, som Kalle Berglund, Fredrik Nyholm och Joakim Ekeberg.

Grupp 6

Nattvakterna
Team Sweep
Team Jesus Lärjungar
Team Gott & Blandat 
Sebbes lärjungar 
Hammars Hingstar

Het match: Nattvakterna mot Team Sweep, fredag 09.45 på planen Exel.

Grupp 6-lagen går in i turneringen med mindre press. Men ett lag att ha koll på är Team Sweep, som kommer från Västerås med ett gäng talangfulla spelare födda 2005. Vilmer Elofsson, Axel Vidlund, Anton Ulner och Carl Vidlund är några av dessa och som länge har tillhört de främsta i sin åldersgrupp i Västmanland. De premiärspelar mot Nattvakterna fredag 09.45.

Hela spelschemat hittar du här.

Bevakningen sponsras av Swedish Floorball Open. Innebandymagazinet är på plats i Västervik och bevakar turneringen.


TV: "Varit sjukt jobbigt" - nyförvärvets tröjproblem i AIK

Sam Madani, poängkungen från Allsvenskan, berättar om dilemmat i nya laget: "Sitter minst 10 kassar till om…"


Du kanske även vill läsa:
Landslagsstjärnor möts i 3 mot 3-spel utomhus
Landslagsstjärnor möts i 3 mot 3-spel utomhus
Den här artikeln handlar om: