Foton: SFO & Per Wiklund
Swedish Floorball Open

Landslagsstjärnor möts i 3 mot 3-spel utomhus

ANNONS

Superuppställning på damsidan i veckans Swedish Floorball Open.

Den här veckan är det dags. 5-8 juli spelas Swedish Floorball Open i sommarstaden Västervik. Seniorerna spelar fredag-lördag och turneringen har satsat stort på damsidan till årets upplaga, vilket har lockat många kända ansikten. Kampen om turneringsseger blir hårdare än någonsin.

Grupp 1

Team Apotea
Wallander och Marin fastigheter AB
GAAMxGuldkant
Team Kexchoklad
Bergo Flooring:1

Het match: Wallander och Marin fastigheter AB mot GAAMxGuldkant, lördag 10.30 på planen Clean Drink.

Detta är den starkaste gruppen på pappret. Wallander och Marin fastigheter AB skickar ett gäng med flera SSL-spelare från Falun, varav den största stjärnan är landslagsforwarden Moa Gustafsson, och med sig har hon Ellen Svensson och Moa Jakobsson som också är toppspelare i SSL. Dessutom har de en bra målvakt i Loella Andersson, vilket blir viktigt.

Men de får tuff konkurrens redan i gruppspelet. Även GAAMxGuldkant har stjärnglans i sitt lag. Där finns landslagsmålvakten Matilda Östlund Visén som vann guld för Sverige i senaste VM-turneringen 2021. Lägg därtill superprofilen Sara Attermo och fler SSL-meriterade spelare.

Team Apotea kan måljubla till tonerna av "Bananas". I laget finns åtminstone kända Mello-artisten Malou Trasthe Prytz som har deltagit i Melodifestivalen tre gånger. Hon har med sig innebandykompisar från Olofström där Felicia Tiri och Emma Torikka säkert är bekanta namn för många, de vet hur man producerar poäng.

Grupp 2

Team ORSAB ostkustens riv & sanering
Team Clean Drinks
Team Intersport
Amini Drink
Team Orkla
boLaget

Het match: boLaget mot Amini Drink, fredag 12.45 på planen Tjustbygdens Sparbank.

Grupp 2 har mer betoning på framtid och talang. Här finns exempelvis Amini Drink som består av spelare från IBF Linköping, de flesta födda i mitten av 00-talet. 05-födda Tuva Vennerberg är en av dem och har rankats som en av de bättre spelarna i sin årskull i Östergötland. Från Uppland kommer boLaget som till stor del består av talanger från Hagunda. Svea Andersson är en duktig målvakt och bland utespelarna finns Wilma Korsfelt och Vera Törnkvist som båda är väldigt smarta innebandyspelare.

Grupp 3

Team off-season
Team Fraktkonsult
Team TH Fasader 
Team Bosses Glass
Team Calmunger & Carlsson 
Brödernas

Het match: Brödernas mot Team Bosses Glass, fredag 13.00 på planen Tjustbygdens Sparbank.

Brödernas är laget att spana in extra i grupp 3. Där finns flera före detta elitspelare som var med och vann förra årets upplaga av turneringen, däribland Karolina Widar som blev utsedd till världens bästa innebandyspelare 2007 och 2009. Lägg därtill kända namn som Helena Lundqvist, Rebecka Norman och Emma Hellberg.

– Vi får försöka gå på våra vinnarskallar som vi har och vår rutin så får vi se hur långt vi kan ta oss. Vi är vinnarskallar så det är klart att vi kommer göra allt för att försöka vinna våra matcher, säger Karolina Widar.

Grupp 4

Team JACT Dam
Team Welux företagscenter
KBK
Team Fazer 
Light my fire
Nutramino 

Het match: Team JACT mot Light my fire, fredag 15.45 på planen Tjustbygdens Sparbank.

Sist men inte minst har vi grupp 4 som skuggar grupp 1 i styrka på pappret. Två förhandsfavoriter lär bli Team JACT och Light my fire. De förstnämnda har flera SSL-meriterade spelare som exempelvis Ida Örnqvist, Johanna Johansson och Louise Mannerstål. Ännu bättre ser det ut hos Light my fire som har riktiga toppspelare från Täby, inte minst landslagsstjärnan Lisa Carlsson men även snipern Matilda Sjödin. En joker kan bli Nutramino som har några unga och skickliga spelare från Stockholmsområdet.

Hela spelschemat hittar du här.

Bevakningen sponsras av Swedish Floorball Open. Innebandymagazinet är på plats i Västervik och bevakar turneringen.


TV: "Varit sjukt jobbigt" - nyförvärvets tröjproblem i AIK

Sam Madani, poängkungen från Allsvenskan, berättar om dilemmat i nya laget: "Sitter minst 10 kassar till om…"


Du kanske även vill läsa:
Grupp 4 - den hetaste i turneringens historia
Grupp 4 - den hetaste i turneringens historia
Den här artikeln handlar om: