EXTRA
Foto: Per Wiklund
Herrettan

KLART: De tvingas dras sig ur serien

ANNONS

Klubben berättar: "Bara att erkänna att vi kunde ha gjort ett bättre jobb"

Värmlandsklubben Dotteviks iF har beslutat sig för att dra sig ur Herr1an Västra Götaland – det meddelade klubben på sin hemsida under onsdagskvällen.

Klubben tog steget upp till Herr2an 2021/22 och sedermera upp till Herr1an 2022/23, där slutade man på en åttondeplats säsongen som gick. Under sommaren har man drabbats av flera tunga spelarförluster, bland annat så har tre tongivande spelare gått till allsvenska nykomlingen Nilsby: Thomas Berntsson, Christoffer Nilsson och David Nyrén.

Det är också just truppläget som ligger till grund för beslutet att dra sig ur serien.

– Vi får konstatera att vi tyvärr inte längre har en spelartrupp som möjliggör spel i division 1, säger Dotteviks ordförande Kent Nilsson till klubbens hemsida.

Får börja om i division 5

– Vi har vidare jobbat hårt för att rekrytera nya spelare, men i brist på framgång på den fronten har nu ett ytterligare antal spelare beslutat sig för att gå till andra klubbar. Givet detta ser vi inte längre att det finns några rimliga förutsättningar att få ihop ett lag för division 1, fortsätter Nilsson.

– Det är bara att erkänna att vi kunde ha gjort ett bättre jobb med att säkra förutsättningarna för en trupp i division 1.

Konsekvensen blir att Dottevik får börja om i division 5 framöver. Det betyder också att U-laget tappar sin plats i division 4.

– Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi får börja om från början på herrsidan, och får se till att göra det till en ny rolig resa. På damsidan är vi fortsatt urstarka med lag i både division 1 och division 2. Och på barn- och ungdomssidan, som trots allt är hjärtat i Dotteviks IF, är vi större än någonsin med 17 st lag anmälda till pool- och seriespel, säger Nilsson.


TV: Stjärnan sågar sig själv - "Står som Titanic framför kassen"

"Får fan röra på fötterna lite" - Linköpingsikonen Martin Karlsson öppnar för att byta position den här säsongen.


Matchrapporter: Hälsinggården kvalklart efter seger mot Dottevik Sandvikens AIK slog Dottevik på hemmaplan Dottevik utklassade Karlstads IBF Ungdom på bortaplan Kais Mora klart för kval efter seger mot Dottevik LI20 IBF missar kvalet efter förlust mot Dottevik

Den här artikeln handlar om: