Falun Floorball Cup

Tjeckisk förening skickar fyra lag till Falun

ANNONS

Därför lockas utländska lag till Falun Floorball Cup: "Passar oss"

Tjeckiska ASK Lovosice - LFP deltar i Falun Floorball Cup den här veckan. Det är den enda tjeckiska föreningen som deltar i cupen, och de har skickat fyra lag. Tränaren Jan Dvořák berättar om varför det blir spel på svensk mark.

– För några år sedan började vi planera att delta i en turnering i Sverige för att få nya erfarenheter, men det fanns alltid hinder, som till exempel covid-pandemin nyligen. Så när våra U16- och U12-lag visade god prestation under hela säsongen och det inte finns några resebegränsningar längre, bestämde vi oss för att ge det ett försök. I Tjeckien är Gothia Cup välkänd, men vi föredrar en turnering på våren. Falun valdes slutligen eftersom det, från de turneringar vi hittade på internet, passar oss både när det gäller datum och det stora antalet deltagare, och vi vill också se hemmabasen för de mångfaldiga SSL-mästarna.

Det här är klubbens första resa till Sverige. Dock har två av deras spelare varit i Sverige tidigare i år som en del av andra lag som var värdar. Dessutom har de mött svenska lag i sommarturneringen Prague Games nästan varje år.

ASK Lovosice - LFP grundades 2003 och under den första säsongen hade de endast två lag - herrlaget och pojklaget U12. Den här säsongen har de haft 13 lag med cirka 210 spelare, från nioåringar till herrar och veteraner. Deras U16-lag har spelat framgångsrikt i den högsta ungdomstävlingen i år, medan de andra lagen har varit framstående i regionala tävlingar. Föreningen fokuserar på arbete med barn och ungdomar, och de är stolta över att namnen på flera av deras egna produkter finns med i elitlag och till och med landslag.

Till Falun kommer de med fyra lag - kärnan i P16-laget består av spelare från deras starka U16-kategori, och även P12-laget hade en mycket bra säsong och är nästan i full styrka för cupen i Falun. Dessutom har de registrerat två lag i kategorierna P15 och P13 "Lätt".

– Båda lagen består av spelare som vill skaffa sig erfarenhet och lära sig i tuffa matcher. Vi uppskattar verkligen deltagande även för våra tjejer, tyvärr är deras antal inte tillräckligt för att bilda ett rent tjejlag, så vi har inkluderat dem i P13-laget.

Vad har ni för förväntningar på Falun Floorball Cup?

– Först och främst vill vi njuta av atmosfären i hela turneringen, Falun och Sverige. Som sagt, för de flesta av oss kommer det att bli första erfarenheten av innebandy i landet där det har sitt ursprung, och vi ser verkligen fram emot våra matcher och våra motståndare. Om vi presterar på vår bästa nivå hoppas vi på avancemang för våra lag till A-slutspelet och vi tror att vi kan konkurrera om medaljer åtminstone i en kategori.

Så följer du Falun Floorball Cup

Nyheter (via Innebandymagazinet)

Spelschema & resultat

Webbsändningar (SolidSport)

Cupens hemsida

Bevakningen av Falun Floorball Cup 18-21 maj sponsras av IBF Falun.

Du kanske även vill läsa:
Framgångsrikt finskt lag utmanar svenskarna i Summer Games
Framgångsrikt finskt lag utmanar svenskarna i Summer Games
TV: Första målen i Falun Floorball Cup
"Känslan är att vi har en trupp för att ta oss långt"
"Känslan är att vi har en trupp för att ta oss långt"
"Smart av Falun att sticka ut med sin rosa profilering"
"Smart av Falun att sticka ut med sin rosa profilering"
Rolig och offensiv innebandy från Samuelsdals IF P07
Rolig och offensiv innebandy från Samuelsdals IF P07
Summer Games - stora cupfesten i Falun startar här!
Summer Games - stora cupfesten i Falun startar här!
Den här artikeln handlar om: