Falun Floorball Cup

Rolig och offensiv innebandy från Samuelsdals IF P07

ANNONS

Hoppas på stort läktarstöd i Falun Floorball Cup: "Alltid kul att spela på hemmaplan"

Falun Floorball Cup - Summer Games 2023 är igång och ett av de lag som väntas kunna gå långt är Samuelsdals IF P07. Ett sammansvetsat gäng som har spelat ihop sedan grabbarna var fem-sex år. Stommen i laget är kvar sedan start och det har sedan fyllts på genom åren. För inte så länge sedan vann man en annan cup i Dalarna.

– Vi är ett cuplag och åker på många cuper varje säsong, både före, under och efter säsong. Cuper efter säsong är ju bland det roligaste på hela säsongen efter att serielunken är över, säger tränaren Patrik Wretman till Innebandymagazinet.

Rolig och offensiv innebandy är vad man siktar på att bjuda på under Falun Floorball Cup, där man hoppas få ett bra stöd från läktarna.

– Det är alltid kul att spela på hemmaplan och vi hoppas på mycket support kring matcherna vi spelar, så får vi se hur långt det räcker.

Ni kanske ses som en av favoriterna till att gå långt i P07-klassen, hur ser du på motståndet och era chanser att gå hela vägen?

– Favoritskap vet jag inte då det är en hel del bra lag. Kul att Thorengruppen kommer ner med ett lag. Spelar vi som vi kan en hel cup som vi gjorde för ett par veckor sedan så finns möjlighet till bra resultat.

Vad ligger bakom er fina säsong hittills?

– Jag tror att det beror mycket på att vi fått hålla ihop så länge med större delen av truppen på 24 spelare. Vi har allt som oftast spelat i en serie mot äldre och sedan cuper i vår ålder. Jag tror också att nu kommer allt som vi tränat på genom åren fram även i matchmiljö. Sedan är det viktigaste av allt att grabbarna har riktigt roligt.

Så följer du Falun Floorball Cup

Nyheter (via Innebandymagazinet)

Spelschema & resultat

Webbsändningar (SolidSport)

Cupens hemsida

Bevakningen av Falun Floorball Cup 18-21 maj sponsras av IBF Falun.

Du kanske även vill läsa:
"Smart av Falun att sticka ut med sin rosa profilering"
"Smart av Falun att sticka ut med sin rosa profilering"
Summer Games - stora cupfesten i Falun startar här!
Summer Games - stora cupfesten i Falun startar här!
Den här artikeln handlar om: