Falun Floorball Cup

"Smart av Falun att sticka ut med sin rosa profilering"

ANNONS

Tyresö Trollbäckens flickor -10 åker på sin första stora cup: "Ett sprudlande och glatt gäng"

Idag startar Falun Floorball Cup - Summer Games och pågår fram till och med söndag. Totalt 138 lag från 86 olika föreningar deltar. Utöver arrangörsföreningen IBF Falun är Tyresö Trollbäcken IBK den klubb som deltar med flest (5) lag i cupen. Ett av dem är F10-laget som har höga förväntningar på cupäventyret.

– Det är första gången vi åker på en sådan här omfattande cup och vi ser det som en rolig avslutning på säsongen. Och spännande. Valet att åka just till Falun i år togs delvis för att några av oss ledare har egna fina minnen från innebandyspel i Falun. Minnen vi gärna vill att våra F10:or ska få möjligheten att samla på sig, säger huvudtränaren Sandra Callendorff Gyllensvärd till Innebandymagazinet och fortsätter:

– En smart sak av Falun är att sticka ut med sin rosa profilering. Oavsett om man diggar rosa är den inbjudande och tilltalar nog många av lagkamraterna i TT F10. Tror hela laget hejade på Falun i herrfinalen.

Vad har ni för förväntningar på cupen i år?

– Vi hoppas på mycket skratt, fina lagstunder och troligen kommer vi även få uppleva en del föreningskänsla eftersom vi är några lag från TT som deltar. Spelmässigt förväntar vi oss att ha kul och spela som ett lag - det är viktigast oavsett hur det går. Vi hoppas på lagsvetsande klassrumshäng och därtill bra mat för det lär behövas för våra energiknippen.

Vad kan du berätta om ert lag?

– Oj, det är ett sprudlande och glatt gäng som spelat ihop sedan de var åtta år. Vissa har känt varandra sedan de var två år och ibland kan man se hur drivkraften för innebandy övertas av att bara ses och få hänga, skratta och busa. Något vi ledare försöker balansera för att behålla bredden och inte pressa på resultat men ändå på utveckling. Tjejerna vill ha kul men visst, nu börjar vi skåda fler vinnarskallar så den här cupen blir en bra genomkörare inför debuten på röd nivå nästa säsong. Med större läktare och annan publik i Falun kommer vi ha en trupp som behöver massa stöd och pepp från läktarna under cupens fyra matchdagar.

Så följer du Falun Floorball Cup

Nyheter (via Innebandymagazinet)

Spelschema & resultat

Webbsändningar (SolidSport)

Cupens hemsida

Bevakningen av Falun Floorball Cup 18-21 maj sponsras av IBF Falun.

Du kanske även vill läsa:
Summer Games - stora cupfesten i Falun startar här!
Summer Games - stora cupfesten i Falun startar här!
Rolig och offensiv innebandy från Samuelsdals IF P07
Rolig och offensiv innebandy från Samuelsdals IF P07
Den här artikeln handlar om: