Foto t.v: Tero Väisänen. Foto t.h: @NickAlinia
SM-slutspel

Fansen lämnade hockeyns SM-final för att se innebandy

ANNONS

"Tyckte först att det var konstigt" - förklaringen efter förvirringen när hockeyfansen lämnade innan finalen var slut.

Ikväll spelade Växjö Lakers och Skellefteå AIK första matchen i hockeyns SM-final. I sociala medier har ett videoklipp fått stor spridning (källa: @NickAlinia) där man ser många Lakers-supportrar lämna arenan - innan hockeymatchen var över. Något som många först var förbryllade över.

Anledningen var att de skulle titta på innebandy. Då hade nämligen även SM-semifinalen mellan Växjö Vipers och Storvreta startat, Vipers sista hemmamatch för säsongen.

– Vi kunde se en stor publiktillströmning med just Lakers-kläder i orange. Vi tyckte först att det var konstigt, vi hade sålt slut biljetter men det gapade tomt på sina håll när matchen startade. Sedan förstod vi när Lakers-supportrarna, som även visade sig vara Vipers-supportrar, kom till vår arena, säger Mathias Jordevik, verksamhetschef i Växjö Vipers, till Innebandymagazinet.

Jordevik uppskattar det till omkring 200 personer som anslöt till innebandymatcher innan hockeyns SM-finalmatch var över. Efter att hockeymatchen var slut anslöt ännu fler från samma håll.

– Det var en drömdag i Växjö idag. Vi hade nämligen även Öster som spelade mot Eskilstuna klockan 13 i tredje omgången av Superettan och de hade vunnit sina första två matcher, så det blev en superlördag i arenaområdet. Det var många av dem som tittade på fotbollen som sedan gick på Lakers-matchen, och sedan en del som gjorde en trippel och gick vidare till Vipers-matchen. Det har varit en del skriverier om att folk skulle göra en trippel.

– Det är ju roligt innebandymässigt att så många väljer att lyfta stolen från hockeyn innan den matchen var slut för att titta på Vipers istället. Sedan ser inte vi föreningar varandra som rivaler och konkurrenter på det sättet, vi försöker hitta samarbeten och har haft det i vår marknadsföring. Vi har god samverkan mellan föreningarna.

1 578 åskådare såg Växjö-Storvreta. Feststämningen uteblev dock när matchen slutade 10-2 till Storvreta. Men publiksiffran var säsongens bästa.

– Den siffran är vi jättenöjda med. Vi hade några ståplatser kvar. Hade inte Lakers och Öster spelat samma dag så hade vi kanske fått in de sista också. Likväl som det är en fördel att spela samma dag så kan det vara en nackdel i andra änden. Men alla sittplatser var slutsålda och det är vi väldigt nöjda med.

ANNONS

TV: Här blir Nykvarn klara för SSL - efter galen vändning

Vände 0-4 till 5-4, se avgörande målet i sudden death och vilda firandet.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa: KOLLAPSEN: Växjö släppte in tio raka mål - "Pinsamt" Den här artikeln handlar om: