#ib24silly
Foto: Adam Troy och och Bejto Demiri
#IB24SILLY

5 bästa värvningarna i SSL Herr – hittills

ANNONS

Innebandymagazinets Victor Westlund listar de bästa värvningarna som SSL-lagen presenterat.

Först till kvarn! Beställ Plus - få en klubba på köpet

Över hälften av lagen i Superligan har redan offentliggjort minst ett nyförvärv till kommande säsong. Vissa har slagit högre än andra, och nedan listas de bästa värvningarna hittills. 

Rankingen består alltså inte nödvändigtvis av de bästa spelarna som värvats – istället har vi gått på hur välbehövlig värvningen är för respektive lag. 

5. Leo Torell Hagström, Linköping (Zug)

Linköping gick knackigt i SSL men lyfte sig efter att målvakten Gustav Jansson anslutit till laget. Nu får man in en än bättre burväktare till kommande säsong, när Leo Torell Hagström återvänder efter ett år i Schweiz. Var reserv i VM-truppen 2022, något som skvallrar om vilken klass Torell Hagström håller.

4. Oscar Johansson, Växjö (Helsingborg)

Växjös backsida är redan stark sedan tidigare och blir ännu tuffare att möta i och med den här värvningen. Johansson hade höga förväntningar på sig när han kom upp i SSL och har motsvarat dessa, han blev bland annat utsedd till årets rookie 202½2. Är fortfarande ung (fyller 21 i maj) och kommer fortfarande utvecklas, kanske rent av till en landslagsman i framtiden?

3. Gabriel Kohonen, Storvreta (RIG Umeå)

Förväntningarna på Kohonen JR är redan skyhöga och det är möjligtvis så att jag tar i lite när jag placerar honom som trea på den här listan – faktum är att han även kunnat sluta tvåa. Den här värvningen är nämligen värdefull på så många vis för Storvreta. Jag vill ändå tro på att det är viktigt att ha lokala spelare med kärlek för föreningen i sitt lag, och det får man i Kohonen. Det här är en framtida storspelare om utvecklingen fortsätter gå i samma takt, och det lär inte dröja länge innan Kohonen etablerat sig i världens bästa liga.

2. Filip Langer, Storvreta (Kalmarsund)

Langer har inte haft sin bästa säsong i karriären vilket gjort att hypen kanske sänkts en aning kring honom, men killen är fortfarande bara 21 år och det är något som är lätt att glömma bort. Det här är en toppspelare av rang som kommer må bra av ett miljöombyte. Storvreta har de senaste åren saknat en center av högsta SSL-klass men får nu in en sådan i och med den här värvningen. Langer kan likt många av hans kommande lagkamrater även behärska flera positioner vilket är ett plus i kanten.

1. Linus Malmström, Kalmarsund (Helsingborg)

Så fick Kalmarsund till slut in sin vänsterforward, och det här är en värvning som ”tickar alla boxar”. Spelartyp som saknats? Check. Etablerad landslagsman? Check. Fortfarande ung och utvecklingsbar? Check. Kalmarsunds SSL-konkurrenter får svårt att toppa den här värvningen! Klubben ser ut att göra en mindre generationsväxling vilket kan vara välbehövligt, och då är det viktigt att få in spelare som kan leverera direkt, något som Malmström bevisligen har kapacitet att göra.

Bubblare: Joel Wadsten (Mullsjö), Sakarias Ulriksson (Storvreta), Alexander Hallén (Växjö), Joonas Kaltiainen (Thorengruppen)

ANNONS

TV: Här blir Nykvarn klara för SSL - efter galen vändning

Vände 0-4 till 5-4, se avgörande målet i sudden death och vilda firandet.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: