Storvreta förlorade mot Växjö IBK

Växjö tog ny seger i serien mot Storvreta

Med 5-4 (1-0, 2-2, 1-2, 1-0) efter förlängning på bortaplan har Växjö tagit greppet mot Storvreta i SM-semifinal herr. Därmed leder Växjö matchserien med 3-2, och behöver bara en seger till för att ta sig till final.

Växjös tränare Johan Schönbäck tyckte så här om matchen:

– Vi är jättenöjda med att ha tagit vår tredje seger och att vi visar sådan en grym moral igen.

Segermålet för Växjö stod Linus Pettersson för 4.44 in i förlängningen.

Växjö tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Manuel Maurer framspelad av Samuel Folkesson Algman. Efter 3.51 i andra perioden gjorde Växjö 0-2 genom Tommy Bolin.

Storvreta reducerade dock till 1-2 genom Rasmus Andersson efter 12.38 av perioden.

Växjö utökade ledningen på nytt genom Jesper Sankell efter 13.00 och kom allt närmare segern.

Storvreta gjorde 2-3 genom Carl Kostov Bredberg med 2.22 kvar att spela av perioden. 5.25 in i tredje perioden slog Simon Götz till på pass av Albin Sjögren och kvitterade för Storvreta.

8.31 in i perioden nätade Växjös Felix Göthberg framspelad av Victor Hansson och gav laget ledningen för Växjö.

Storvreta kvitterade till 4-4 med 1.21 kvar att spela genom Andreas Stefansson på pass av Albin Sjögren.

I förlängningen tog det 4.44 innan Växjö avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Linus Pettersson, på pass av André Andersson.

Nästa match spelas på lördag 18.30, i Fortnox Arena.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö