Foto: Per Wiklund
Landet runt

Tre lag i Sverige lyckades göra en smått unik säsong

ANNONS

Här är lagen som lyckades göra en perfect season under 2022/2023.

För att göra en så kallad perfect season så måste ett lag vinna samtliga matcher under säsongen efter full tid.

Den här säsongen är det tre lag som lyckats med den bedriften:

Särö IBK

Särö IBK var nykomlingar i Hallands Herr3a den här säsongen. Spel på division 3-nivå verkar dock inte vara någon som helst utmaning då det himmelsblått-kläda laget körde över allt motstånd i serien.

Man vann samtliga 16 matcher och slutade etta med 18 poängs marginal ner till tvåan, och målskillnaden landade på 179-56. Laget som var närmast att ta poäng av Särö var tabellfemman Viskadalen, som bara förlorade med 3-2.

Särös dominans i serien blir än tydligare när man man ser på vilka spelare i serien som röstades fram av tränarna som de bästa under säsongen: Fyra av de fem bästa kommer från Särö.

Nu väntar spel i Herr2an för Särö som blev direktuppflyttade.

Hudik/Björkberg 2

Det gick tungt för Hudiks representationslag i Allsvenskan, som åkte ur sin serie. ”Poplaget” i Herr4an, som de kallas för, gick desto bättre.

Man vann Herr5an i överlägsen stil förra säsongen utan att ha förlorat en match, och Herr4an var inte heller något problem för det här profiltäta gänget. Seriesegern säkrades redan i februari och man tog 17 mer poäng än tvåan i tabellen, Njutånger.

Laget som var närmast att ta poäng av Hudik var tabellfemman IBF Hedemora 2, som ledde med 6-4 inför slutminuterna. Hudik svarade sedan för en imponerade vändning och vann till slut med 7-6.

Att man vann serien är kanske inte så konstigt om man kollar på truppen, här spelar bland annat klubblegendaren Jakob Jonsson som gjorde 94 poäng (!) på blott elva matcher. Det finns fler spelare med som tidigare respekterat klubbens allsvenska lag, exempelvis förre SSL-spelaren Alexander Hallvars Persson.

Stenungsunds IBK H6

De må spela på den lägsta nivån (Herr6an) av lagen i den här artikeln, men på ett sätt så har Stenungsund gjort den starkaste prestationen då de spelade flest matcher av alla: 22 stycken.

Ni som kan er matematik vet att det innebär en total poängskörd på 66 i och med att man vann samtliga matcher efter full tid. Målskillnaden landade sedan på 241-84.

Myggenäs IBK var det lag som var närmast att ta poäng av Stenungsund, detta då man förlorade sin match med 6-5.

Nu väntar spel i Herr5an kommande säsong för Stenungsund.


TV: Drömmål i boxplay av Flodas 15-åring

Fräck delikatess när Joel Djäknestam gjorde mål i spel 4 mot 5 mot guldfavoriten Hammarby.

 

Matchrapporter: Floda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Stenungsund Lidköping utklassade Stenungsund på hemmaplan Storseger för Alingsås borta mot Stenungsund Förlustsviten bruten för Fristad – efter 5-3 mot Stenungsund Målfest när Kungälv krossade Stenungsund i Mimershus

Den här artikeln handlar om: