#ib24silly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Linköping värvar VM-spelare från Faluns organisation

ANNONS

20-åring med två VM-turneringar bakom sig lämnar Faluns Utveckling för SSL-lag.

Linköping, som åkte ur SM-slutspel förra veckan mot Storvreta, kan nu presentera sin första värvning inför kommande säsong: Kim Varga ansluter från Faluns organisation.

Varga, född 2002, har tillhört Falun Utveckling de senaste säsongerna. Det blev 37 poäng i Herr1an 2021/22 och sedan 40 poäng i Allsvenskan den här säsongen.

Forwarden har också stått noterad för fem SSL-matcher med klubben, och han deltog i sex Svenska Cupen-matcher i ett Falun som senare vann turneringen.

20-åringen har Järfälla IBK som moderklubb men har tillhört Falun sedan 2018.

-Jag har utvecklats väldigt mycket under mina år i Falun från åren i gymnasiet och sen vidare in i seniorinnebandyn så jag skulle säga att jag tagit stora steg här i Falun som jag kommer ha nytta av framöver, säger Varga i ett pressmeddelande från Linköping.

“Just nu kändes läget bra att flytta för min del”

Han motiverar sedan sitt klubbval:

– Jag har tänkt så att jag nu varit här i Falun under ett antal år och mest fått speltid i allsvenskan. Men jag vill absolut testa på att spela innebandy på den högsta nivån och därför tar jag det här steget för att slåss om en plats i Linköpings SSL-lag, och just nu kändes läget bra att flytta för min del.

Varga har även hunnit med att göra två senior-VM med Filippinerna (2020 och 2022). Han beskriver sig som en snabb forward med bra teknik. I Falun har det mestadels blivit spel som forward men när han bär den filippinska landslagströjan så gör han det som mer av en center.

– Vi är väldigt glada att Kim nu kommer till oss i Linköping. Det är en ung och spännande spelare som vi haft ögonen på under några säsonger och också försökt få till oss tidigare, så det känns bra att han nu tar steget hit, säger Linköpings sportchef Johan Fredriksson.

ANNONS

TV: "Det var delmålet, nu är nästa Globen"

Innebandymagazinet träffade Pixbos Rikke Ingebrigtsli Hansen efter kvartsfinalvinsten mot Kalmarsund.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: