Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Tronskiftet kan bli ett faktum: "Malmö har mycket press"

ANNONS

IBK Lund kan nå en historisk slutspelsplats idag: "Många i föreningen som ser fram emot att få heja på oss där"

Efter att ha slagits för sin existens i SSL de två senaste åren så gör nu IBK Lund sin bästa säsong någonsin i högstaligan. Med en omgång kvar att spela ligger man på slutspelsplats, bara lokalkonkurrenten Malmö har chansen att gå förbi.

Lund har tagit en poäng mer än Malmö så lyckas man vinna dagens match borta mot tabellfyran Falun så är den historiska slutspelsplatsen säkrad. Malmö möter i sin tur nästjumbon Nacka på hemmaplan.

– Det är lite spänt såklart. Som du säger så är det ju en historisk möjlighet vi har framför oss. Samtidigt så har vi ju ofta bra matcher mot Falun med oss sedan tidigare. Vi har plockat många poäng mot dem de senaste säsongerna. Det är ingen omöjlig uppgift, säger Lisa Stellansdottir, forward i Lund, till Innebandymagazinet.

Både Falun och Lund var nykomlingar i SSL 2020/21 och har sedan dess ställts mot varandra vid fem tillfällen. Jämnt har det varit när man mötts: Lund har visserligen vunnit fyra av matcherna men allt som oftast har det bara varit ett mål som skiljt lagen åt.

– Nu var inte jag när vi mötte dem hemma i höstas (4-3 till Lund efter sudden) men min bild är att att de har blivit bättre med åren. Samtidigt mår vi bra av att möta bra motstånd, när det blir hög fart och mycket intensitet. Det syns i våra resultat och kan passa oss bra.

Kan bli bäst i Skåne för första gången

Malmö har i sin tur ett lättare motstånd då man alltså möter Nacka hemma. Nacka har redan åkt ur men slog visserligen topplaget Västerås Rönnby på hemmaplan senast.

Känns det som att ni kommer behöva ta alla tre poäng mot Falun för att ta er till slutspel?

– Tar vi två poäng så har vi I alla fall goda förutsättningar. Men tre poäng är skönt såklart, för då är det ju säkert. Men samtidigt så får man inte underskatta Nacka heller. De visade ju upp sig denna helgen som var mot Rönnby, och när man inte har så mycket att spela för längre så kan det ju vara tändvätska också att få avsluta på ett bra sätt.

Lund har fått infinna sig i att vara lillasyster till Malmö de senaste åren. Malmö gjort åtta raka säsonger i SSL, tagit sig till slutspel vid fyra tillfällen, och alltid slutat före Lund i tabellen.

Vilket lag har mest press på sig då av er och Malmö att ta sig till slutspel?

– Jag skulle nog tro att Malmö känner mycket press. Dels för att att det är ett Skånederby där de vill vara det bättre laget, men också för att det ändå ligger på dem att de måste ta poäng för att gå om. 

– Vi behöver ju ta poäng för att vi behåller vår plats, men det är ändå vi som ligger där nu. För vår del är det ju ändå fantastiskt kul att gå till slutspel, det är ju första gången och vi har ju inte lika mycket historik att försvara. Oavsett hur det blir den här säsongen så ska ju alla tjejerna i Lund ta med sig en otroligt bra säsong där vi ligger klart bättre än vi har gjort tidigare.

Skulle det vara ett stort misslyckande för Malmö om de missar slutspelet?

– Ja, det är väl klart att de har haft en lite sämre period nu de senaste matcherna. Samtidigt får man väl säga att det är ju en otroligt tajt tabell. Åkersberga har gjort en jättefin säsong som nykomlingar och Kalmarsund är redan i slutspel, så det är ju otroligt jämnt. Det är svårt att säga att det är någon som har gjort det dåligt. Alla har gjort det väldigt bra.

Hur stort vore det då för er i Lund att ta er till slutspel för första gången?

– Varje milstolpe är stor och vi har kommit förbi många milstolpar de senaste åren. Mitt tidigare lag, SödraDal, som tillsammans med Lugi blev IBK Lund, var uppe och nosade på ett kval för längesedan men lång stadigt i division 1 länge. Nu har vi tagit kliv med de här unga tjejerna som jag har sett växa upp i den här klubben.

– Vi visar att vi hör hemma i SSL, och det är klart att ett slutspel vore fantastiskt kul och en stor grej. Det är många i föreningen som ser fram emot att få heja på oss i den delen också, som alla supportrar runt omkring och ungdomar som hjälper till på matcher. Det är ett stort ekipage som har tagit oss hit.

Gjorde comeback mitt under säsongen

Stellansdottir är en av Lunds mest erfarna spelare. 27-åringen har tidigare spelat i SSL, främst med Linköping men också en kort sejour i just Malmö, men har inte heller hon lyckats ta sig till slutspel innan.

– Det hade ju varit fantastiskt kul, någonting som man inte har varit med om innan, och som man kanske inte riktigt såg framför sig i början av den här säsongen då jag inte spelade i början.

Säsongen inleddes alltså utanför innebandyplanen då Stellansdottir hade tagit en paus från spelandet, hon sedan anslöt mitt under säsongen. Vad som händer framöver vet hon inte i dagsläget.

– Det är många bitar som ska pusslas ihop. Det var ett tufft beslut att lämna i somras. Jag tog beslutet ganska sent även då. Det är svårt att bestämma sig, men nu får vi fokusera på den här säsongen och se hur det blir.


TV: Här slår Sam Madani nytt poängrekord i Allsvenskan

Bele Barkarby-forwarden blev historisk när han gjorde sin 88:e poäng under samma allsvenska säsong.

ANNONS

TV: Magnus Fredriksson efter SSL-dramat: "Hur har det här gått till?"

Ger sin syn på nedflyttningskampen och slutspelsvalen: "Laget med störst frågetecken – har de lurat oss?"

Matchrapporter: Moa Jakobsson och Lina Svarfvar heta när IBF Falun slog Lund Elit Endre slutspelsklart efter seger mot Lund Elit Straffar avgjorde för Lund Elit i bortasegern mot Karlstad Pixbo Wallenstam avgjorde tät match mot Lund Elit i tredje perioden Straffar avgjorde när Åkersberga IBF vann mot Lund Elit

Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
torsdag 30 mars
19:00 Täby - Falun Svenska Superligan, damer
19:00 Endre - Rönnby Svenska Superligan, damer
lördag 01 april
18:00 Falun - Täby Svenska Superligan, damer
måndag 03 april
18:30 Falun - Pixbo Svenska Superligan
tisdag 04 april
18:30 Storvreta - Växjö Svenska Superligan
onsdag 05 april
19:15 Pixbo - Falun Svenska Superligan
torsdag 06 april
18:30 Växjö - Storvreta Svenska Superligan
fredag 07 april
18:00 Falun - Pixbo Svenska Superligan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten