Timrå IBC vann mot IBF Dalen
Montage
Matchrapport

Bra start för Timrå efter seger mot IBF Dalen i första matchen

ANNONS

Timrå har tagit kommandot mot IBF Dalen i Kval Allsvenskan Play Off 1 herr, efter vinst på hemmaplan med 14-7 (4-1, 3-5, 7-1) i första matchen. Timrå har därmed chans att avgöra serien i nästa match.

– Historisk kvalvinst för Timrå IBC, men vi väntar med jublet och behåller ödmjukheten för detta var bara rond ett utav tre! Dalen är ett superskickligt lag med enormt talangfulla spelare, sänker vi våra insats med någon procent så plockar de isär oss rätt enkelt. Nu laddar vi om batterierna och filar på detaljer inför onsdagens match, kommenterade Timrås huvudtränare Jocke Gustavsson.

IBF Dalens tränare Gustav Broadhall:

– Timrå startar matchen bättre än oss sedan kommer vi in i en bra period men får inte in bollen och dem går ifrån till 4-0 sedan gör vi ett viktigt mål innan första är slut. I den andra perioden tycker jag att det är vi som har kommandot främst i spel fem mot fem. Den tredje perioden får vi en smakstart men sedan gör de två mål innan det blir hackigt med många utvisningar. Vi plockar målvakten och gör ett försök att ta ikapp men då gör dem ett par mål till i öppen kasse och tar hem segern. Ny chans hemma på onsdag och då ska vi göra allt för att få till en tredje och avgörande match.

Hampus Strömberg var den stora snackisen, som stod för hela sex mål för Timrå.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Linus Wallin 4, Erik Byrinder, Noah Dahlström, Erik Hjälm och Oscar Winsa, målen för IBF Dalen gjordes av Adam Forsman 2, Jordan Andersson, Ludwig Blomberg, Pontus Burman, Philip Da Rocha Eriksson och Oskar Junttila.

Lagen möts igen i Umeå Energi Arena, onsdag 22 mars 18.30.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv

Den här artikeln handlar om: