Foto: Tero Hedin Väisänen
SM-slutspel

Bilden visar: Var det spark eller hands?

ANNONS

Växjös avgörande mål i första kvartsfinalen mot Helsingborg blev omdiskuterat.

Det var en dramatisk avslutning på kvartsfinal 1 av 7 mellan Växjö och Helsingborg. 1 116 åskådare i Fortnox Arena fick se hemmalaget Växjö jubla sist, men det satt väldigt långt inne. Ställningen var 1-1 långt in i matchen men Växjö kunde till slut göra det avgörande 2-1-målet i powerplay med drygt tre minuter kvar. 

– Det är special teams som fäller avgörandet. De får två PP och vaskar inte fram någonting, sedan blir deras kapten lite överhettad och ger oss en sista chans. Så det var tacksamt att vi fick ett PP där, säger Växjös tränare Johan Schönbeck i Expressens sändning.

Tommy Bolin gjorde avgörande målet, matchen slutade 2-1. Foto: Tero Hedin Väisänen

“Det är en spark”

I Helsingborg var det stor irritation över hur det avgörande målet gjordes. Tränaren Emil Lindström var ordentligt förbannad efter slutsignalen i Expressens intervju. Kommentatorn beskrev 2-1-målet som ett skitmål, men det köpte inte Lindström.

– Nej, det är inget skitmål. Det är en spark in. Då är det ett mål som inte ska stå, säger Lindström.

I efterhand har det också skrivits i sociala medier att det skulle ha varit hands på målskytten Tommy Bolin.

Fotografen Tero Hedin Väisänen fångade situationen på bild från bra vinkel. Se nedan och avgör själv om det var spark eller hands. Eller var det snarare hög klubba?

Se highlights inklusive sista målet i klippet nedan.

ANNONS

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: