KVARTSFINAL 1 AV 7
Här görs avgörande målet av Tommy Bolin.
Foto: Tero Hedin Väisänen
SM-slutspel

Ilskan efter avgörande målet: "Det är en spark"

ANNONS

Storvreta och Växjö gick segrande ur första kvartsfinalronden mot Linköping och Helsingborg.

Pixbo Wallenstams målvakt Jon Hedlund höll nollan igår mot Kalmarsund och då ville inte keeprarna i kvällens kvartsfinaler vara mycket sämre. Både i IFU Arena och Fortnox Arena var det väldigt målsnålt.

Storvretas Måns Parsjö höll nollan i 53 minuter och 44 sekunder innan Linköping fick in sitt första mål, då hade Storvreta gjort tre. Uppsalalaget vann med 4-1 och extra viktigt psykologiskt var Tobias Gustafssons 2-0-mål som gjordes med endast tio sekunder kvar av andra perioden.

– Vi visste att det skulle bli ett ställningskrig, framför allt i match 1, känna på varandra och inte bjuda på något. Det blev en sådan match och det var kanske inte den roligaste, men en fin seger, säger Storvretas kapten Tobias Gustafsson i Expressens sändning efter matchen.

Saknade poängkungen

De rödklädda saknade sin poängkung Albin Sjögren, och fick dessutom Emil Helmrich skadad under matchen.

– Det är såklart inte kul, vi vill ju ha med dem. Fredrik Lindholm också. Det är viktiga gubbar för spelet men idag klev andra fram och fyllde de skorna, menar Gustafsson.

Highlights: Storvreta-Linköping 4-1

1 116 åskådare i Fortnox Arena fick se hemmalaget Växjö jubla sist, men det satt väldigt långt inne. Ställningen var 1-1 långt in i matchen men Växjö kunde till slut göra det avgörande 2-1-målet i powerplay med drygt tre minuter kvar.

– Det är special teams som fäller avgörandet. De får två PP och vaskar inte fram någonting, sedan blir deras kapten lite överhettad och ger oss en sista chans. Så det var tacksamt att vi fick ett PP där, säger Växjös tränare Johan Schönbeck.

16-årige Liam Ahlin fick speltid i Helsingborg. Foto: Tero Hedin Väisänen

“Det är en spark”

I Helsingborg var det stor irritation över hur det avgörande målet gjordes. Tränaren Emil Lindström var ordentligt förbannad efter slutsignalen i Expressens intervju. Kommentatorn beskrev 2-1-målet som ett skitmål, men det köpte inte Lindström.

– Nej, det är inget skitmål. Det är en spark in. Då är det ett mål som inte ska stå, säger Lindström.

Bildbevis på att det inte var en spark? Foto: Tero Hedin Väisänen

Utöver vinsten kom ytterligare en glädjande nyhet för Växjö under fredagen. Schweiziska landslagsforwarden Manuel Maurer har nämligen förlängt sitt kontrakt med Vipers. Nästa säsong blir hans fjärde i laget.

ANNONS

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa: Highlights: Storvreta-Linköping 4-1 (kvartsfinal 1 av 7) Highlights: Växjö-Helsingborg 2-1 (kvartsfinal 1 av 7) Den här artikeln handlar om: