Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Växjös femmor i slutspelet? "Leder laget offensivt"

ANNONS

Så väntas Växjö Vipers ställa upp i kvartsfinalen på fredag.

Växjö vann sista seriematchen med 6-1 hemma mot Helsingborg. Strax därefter valde de just Helsingborg som motståndare i kvartsfinalen. På fredag inleds matchserien mot skåningarna och Smålands-Postens Per Magnusson tycker till om hur Växjö ser ut att formera sina femmor.

”Femman som leder laget offensivt blir den med André Andersson, Tommy Bolin och Manuel Maurer med Markus Jonsson och Ludvig Öberg bakom sig. Andersson tillför enormt mycket över hela banan med sitt spelsinne, sitt skott och sina passningar. Samtidigt vet vi att samarbetet med Maurer fungerar enormt bra. Deras lekkamrat sedan en tid tillbaka är glödhete Bolin”, skriver Magnusson och fortsätter:

”Sedan har vi formationen där tre dubbla världsmästare ingår: Niklas Ramirez, Ludwig Persson och Jesper Sankell. De har kamperat ihop i samma femma under två framgångsrika VM och gör det även nu i Vipers, med kapten Persson som back. Victor Hansson och Felix Göthberg är övriga i formationen.”

Tredjefemman väntas innehålla Linus Pettersson, Philip Fox, Marcus Ekengren, Samuel Folkesson Algman och Anton Kidell.

”Att Ekengren och 23-målsskytten Folkesson Algman trivs ypperligt ihop visade de redan förra säsongen. Nu har de Kidell framför sig, en spelare som Folkesson Algman känner väl eftersom de lirade tillsammans i gamla Vöikers i division 1.”

Läs mer om Magnussons tankar inför kvartsfinalserien på Smålands-Posten här.

Innebandymagazinets Henrik Jansson tippar
Växjö-Helsingborg, 4-1 i matcher

Att Växjö valde Helsingborg var helt väntat med tanke på att de har haft relativt lätt mot skåningarna den här säsongen, med vinsterna 8-1 och 6-1. Den senaste var alltså så sent som i lördags, kaxigt att direkt efter matchen mot Helsingborg också välja dem som kvartsfinalsmotstånd. Helsingborg är riktigt bra när de är som bäst, därför kommer de att ta någon match i den här serien, men prestationerna varierar ordentligt. Jag tycker att Växjö har sett riktigt fina ut på sistone, formen verkar vara god där.

ANNONS

TV: Magnus Fredriksson efter SSL-dramat: "Hur har det här gått till?"

Ger sin syn på nedflyttningskampen och slutspelsvalen: "Laget med störst frågetecken – har de lurat oss?"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Tippar: Så slutar herrarnas kvartsfinaler
Tippar: Så slutar herrarnas kvartsfinaler
SSL-stjärnan kan missa hela slutspelet
SSL-stjärnan kan missa hela slutspelet
Spelschema: Så spelas herrarnas SM-slutspel
Spelschema: Så spelas herrarnas SM-slutspel
Den här artikeln handlar om: